"Söylentileri bile bölge ekonomisine zarar vermiştir’
Habur Sınır Kapısı’nın kapatılmasına yönelik söylentileri için bir değerlendirme yapan Osman Nasıroğlu, “Bölge ekonomisi açısından son derece önemli olan Habur Sınır Kapısı’nın kapatılma söylentileri bile bölge ekonomimize zarar vermektedir“ dedi.
Son birkaç aydır gerek hükümet yetkililerinin açıklamaları, gerekse basın da yer alan Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması ile ilgili söylentileri değerlendiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı, İş Adamı Osman Nasıroğlu; “Tamamen Kuzey Irak pazarına endeksli üretim yapan Batman sanayisi, Habur’un kapanacağı söylentisi çıktığından beri zor durumdadır. Her ne kadar habur kapatılmamış olsa da 2 aydır devam eden söylentiler Irak’tan gelen siparişleri durdurmuştur. Nakliye sektörü de yara almış durumdadır. Türkiye'nin Tır ambarı olan güneydoğuda tırlar kontak kapatmışlardır. Haburun kapanacağı endişesi, sanayicimize nakliye aracı bulma sorunu yaşatmaktadır. Tırcılar gümrükte takılı kalmaktan veya gidipte dönememekten endişe ettikleri için ya gitmemekte veya çok yüksek nakliye ücretleri talep etmektedir. Bu sebeple özellikle ihracat için üretilmiş gıda ürünleri depolarda bozulma riskiyle karşı karşıyadır.” şeklinde konuştu.
Alternatif Pazarlar DesteklenmeliIrak pazarına endeksli üretim yapan Batman sanayisinin alternatif pazarlar bulması devletçe desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Nasıroğlu; “Mevcut durumda güneydoğudaki ihracatçının aldığı destekle ile büyük batı şehirlerindeki destek arasında bir ayrım bulunmamaktadır, buna bağlı olarak bölge sanayicinin tek bir pazara bağlı risk altında üretim yapması sorunu giderilmeli ve alternatif pazarlara açılımalları pozitif ayrımcılıkla desteklenmelidir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 02HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 03KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 04Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 05KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 06BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 07BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 08KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU
- 09ÖZ BELEDİYE-İŞ’TEN KIŞ MESAİSİNDEKİ İŞÇİLERE DESTEK MESAJI
- 10Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 11Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 12KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 13EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 14Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 15ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ




Henüz Yorum yok