BATMAN KÖYLERİNİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI
Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı 12 köyde 20 günden uzun bir süredir yaşanan sorun ile ilgili olarak DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı’ndan bir heyet bölgede incelemelerde bulunmuştu.
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Batman İl Başkanı Melik Müjdeci’den görüş alarak, mecliste Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının yanıtlaması istemiyle Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı 12 köyünde 20 günden uzun bir süredir yaşanan su ve elektrik kesintisi için soru önergesi verdi.
Verilen soru önergesinde, “Batman iline bağlı Kozluk ilçesindeki Yeniçağlar, Karpuzlu, Bacak, Samanyolu, Yenidoğan, Parmakkapı, Kaletepe, İnallı, Yeşilöz,Taşlıdere, Hürriyet, Kavakdibi köylerine içme suyu ve tarımsal sulama suyu hizmeti götürülmemektedir. Bu köylerdeki evlere su hizmeti sunulmamıştır. Söz konusu köylere su hizmetinin götürülmemesi nedeniyle köylüler tarafından kuyulardan veya yakınlardaki barajlardan su çekebilmek için köyün ortak sayacına bağlanan dinamolar vasıtasıyla sürekli elektrik tüketmek zorunda kalmaktadır. Dinamonun sürekli çalışması nedeniyle milyon liralarca elektrik faturaları çıkmıştır. Bu faturaların da ödenememesi üzerine köylerin elektriği kesilmiş ve dolayısıyla suya erişim ulaşılamaz hale gelmiştir. Yakınlardaki bir su kanalından kovayla su almaya çalışan 16 yaşındaki bir gencimiz ise ne yazık ki boğulmuştur. Kamu hizmetlerinde aksama olması ve bu durumun halkın sağlık, huzur ve esenliğini hayati derecede olumsuz etkilemesi halinde il valisinin tarafından kamu hizmetinin oluşturulması gerekmektedir. Batman valiliği söz konusu köylere su hizmetinin sunulmaması sorununu çözmekle yükümlüdür.” ifadeleri kullanıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının yanıtlaması istemiyle 3 soru önergesi veren DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Söz konusu köylere Batman İl Özel İdaresi tarafından neden su hizmeti sunulmamaktadır? Köylüler suya erişebilmek için neden dinamolar vasıtasıyla yüksek miktarda elektrik harcamak zorunda bırakılmaktadır? Aşırı yüksek elektrik faturalarında yapılandırma yapılması için girişimde bulunulacak mıdır?” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok