Dicle Elektrik’ten Hasankeyf uyarısı
Dicle Elektrik’ten Hasankeyf uyarısı
Dicle Elektrik, Ilısu Baraj gölünün altında kalmaya başlayan Batman’ın Hasankeyf ilçesinden ayrılmayarak yaşamlarını halen ‘Eski Hasankeyf’ olarak adlandırılan yerde sürdürmeye devam eden vatandaşları uyardı. Enerji şirketinden yapılan açıklamada, güvenlik sebebiyle 3 Şubat Pazartesi gününden itibaren buraya elektrik enerjisi verilmeyeceği bildirildi.
Baraj suyunun yükselmeye başladığına dikkat çeken Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. Batman İl Müdürü Yusuf Berus, gerek eski Hasankeyf’te yaşayan ailelerin güvenliği, gerekse kamu malının zarar görmemesi için halen kullanımda bulunan direk, trafo ve iletim hatlarının toplanacağını söyledi.

İl Müdürü Berus, Hasankeyf’e giderek son durum ile ilgili yerinde incelemelerde bulundu. Daha sonra konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Berus, eski Hasankeyf’te halen 30 ailenin yaşamaya devam ettiğini belirterek, ‘’Elektrik şebekemizin büyük bir kısmını daha önce topladığımız halde bu ailelerin mağdur olmaması için şimdiye kadar buraya enerji taşıyan hattı toplamamıştık. Ancak gölde su seviyesi yükselmeye başladığından bizim artık bu hattı bir an evvel toplamamız gerekiyor. 3 Şubat Pazartesi günü geriye kalan şebekemizi de toplayarak buraya elektrik akışını tamamen keseceğimizi duyuruyoruz’’ dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Radyolarında Gazeteciler Günü Konuşuldu
- 02BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN 10 OCAK MESAJI
- 03ÖZTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
- 04BATMAN ESNAFI SANDIK BAŞINA GİDİYOR
- 05BELEDİYEDEN GÜNDE 40 BİN EKMEK DESTEĞİ
- 06“Bizim sevdamız makam değil, esnaftır”
- 07NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ
- 08“GAZETECİLER TOPLUMUN GÜVENCESİ VE AYNASIDIR”
- 09KAPLAN’DAN ESNAFA SANDIK ÇAĞRISI
- 10“Gazetecilik demokrasinin teminatıdır”
- 11HAYRAT YARDIM’DAN ŞEFFAF HESAP
- 12“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 13Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 14BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 15ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''




Henüz Yorum yok