Evin bir bölümü yıkılan aile yardım bekliyor
Çay Mahallesi 2128 Sokakta bulunan iki odalı kerpiç evde oturan 5 çocuklu Ay ailesi, evlerinin bir bölümünün yıkılmasıyla büyük bir mağduriyet yaşadı. Ay ailesi, evlerinin çökmemesi için tavana demirlerle destek sağladığı görüldü.
Evlerinin her an yıkılmak üzere olduğunu, bu nedenle korkudan evde yatamadıklarını söyleyen baba Hafif Ay (46), İLKHA muhabirine, eşi ve çocuklarıyla dışarda kaldıklarını belirterek yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi.

“Tavan da çökmek üzereydi”
Evde oturdukları esnada evlerinin bir bölümünün birden çöktüğünü belirten ev sahibi Hafif Ay “1975 doğumluyum, 5 çocuk babasıyım. Eskiden inşaatlarda çalışıyordum. 5 yıldır bel fıtığım nedeniyle çalışamıyorum. 5 çocuğumdan büyük oğlum başka yerde kalıyor, büyük kızım tekstilde çalışıyordu o da son üç aydır çalışmıyor. Oturduğum bu ev babama aittir. 22 Mart Pazartesi günü iki odalı evin diğer odasında otururken bir ses geldi, baktık ki diğer odamızın duvarı yıkılmış ve tavan da çökmek üzereydi.” ifadelerini kullandı.

“Üç gündür evimizde yatamıyoruz”
Hayırsever ve yetkililerden yardım talebinde bulunan Ay “Sosyal Yardımlaşma Vakfının bize yaptığı yardımdan başka gelirim yok. Evimizin durumunu bazı resmi yerlere bildirdik. Fakat evimizin tapusu olmadığından dolayı hiçbir yardımdan da yararlanamıyorum. Evin yıkılma korkusuyla üç gündür evimizde yatamıyoruz. Sağ olsun bir komşumuz bize evlerinin iki odalarını verdiler. Şu anda geçici de olsa eşyalarımızı oraya taşıyoruz. Hayırseverlerden ve yetkililerden tek ricam ellerinden ne geldiyse bize yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kardelen Mahallesi’nde Gençler Mahalle Buluşması
- 02Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
- 03Batmanlı Oyuncu Ahmet Özdaş, "Sumud" Dizisinde Süleyman Karakteriyle Beğeni Topladı
- 04İHSAN TAŞ’TAN ÇEVRE DOSTU “YEŞİL SET” PROJESİ
- 05Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 06NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 07PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 08EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 09PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
- 10BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
- 11KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
- 12'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ
- 13HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
- 14İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 15Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu




Henüz Yorum yok