İleri evre kanser hastası sağlığına kavuştu
Batman Bölge Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla kanser hastası 48 yaşındaki Cahide Y. sağlığına kavuştu. Kanser hastalığında erken tedavinin önemine dikkat çeken uzmanlar, “Bireylerin kolon kanseri taramalarını yaptırmaları hayati önem taşımaktadır.” dediler.
Başarıyla gerçekleştirilen ameliyata ilişkin konuşan Operatör Doktor Ümit Alakuş, “Hastamız bize kanama, kabızlık ve Rektumda (kalınbağırsağın son kısmı) kitle ile başvurdu. Yaptığımız incelemelerde 3. evre alt rektum kanseri teşhisi koyduk. Kendisi ile hastalığın seyri ve yapılması gerekenler konusunda fikir birliğine vardık. Daha önce de kadın hastalıkları kanseri nedeni ile iki kez ameliyat olmuş ve radyoterapi görmüştü. Bu, yapılacak ameliyatı güçleştiren bir faktördü. En büyük endişelerinden biri haklı olarak bağırsakların torbaya alınması konusu idi. Hastamızın güncel bilgiler ışığında önce Kemoterapi ve Radyoterapi almasını sağlayarak kanser dokusunu küçülttük. Başarılı bir ameliyatla kanserli dokunun tamamını makatı korumayı başararak gerçekleştirdik, geçici olarak bağırsakları torbaya aldık. Sonrasında onkoloji tedavisini aldı ve kontrollerinde kanser saptamadık.” dedi.
Konuşmasının devamında Alakuş şunları söyledi: “Hastamızın bağırsaklarını 30 dakika süren bir ameliyatla tekrar içeri aldık ve sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Yaklaşık 6-7 ay süren bu süreç sonrasında hastamızın ve hastane ekibinin gayreti ile kanserden kurtulmuş oldu. Kalın bağırsak kanserinde hastalarımızın erken dönemde bizlere başvurması tedavide en önemli faktörlerden birisidir. 50 yaş üzerinde şikâyeti olmasa bile bireylerin kolon kanseri taramalarını yaptırmaları hayati önem taşımaktadır. Geç fark edilse bile hastalıkla mücadele edebileceğimiz yöntemler de mevcuttur.”
Kanserden kurtulduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Cahide Y, “7 ay önce hastalığımı öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı. Öncesinde de zaten kadın hastalıklarından dolayı tedavi olmuştum. Bu son durumu atlatamam sanıyordum. Çok şükür şimdi iyiyim.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 02BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 03HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 04“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 0529 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 06BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR
- 07YOLLARDA YOĞUN MESAİ
- 08ODUNCU'DAN HUKUKÇULARA DESTEK
- 09NECAT NASIROĞLU BULVARI’NDA YAĞMUR SUYU HAT ÇALIŞMASI
- 10“ŞEHİRLER OTELLERLE DEĞİL, HİKÂYELERİYLE HATIRLANIR”
- 11ŞANSİ, TÜGVA YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
- 12RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
- 13GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
- 14ÇETİN: DEVLETİMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR
- 15EKMEN: ADLİ TATİL, ADALETİN DE TATİLE ÇIKMASI ANLAMINA GELMEMELİ




Henüz Yorum yok