Kızılay vatandaşları kan vermeye çağırdı
Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, kan bağışıyla ilgili İLKHA’ya açıklama yaptı. Kış şartları nedeniyle kan bağışı miktarının ciddi oranda azaldığını ve kan ihtiyacını karşılamakta zorlandıklarını belirten Okçu, vatandaşları kan vermeye çağırdı.
Kan vermenin can vermek olduğunu ifade eden Okçu, “Soğuk kış şartları nedeniyle Kızılay kan stoklarında ciddi miktarda düşüş yaşanmaktadır. Bu düşüşün olumsuz yansıması Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da hissedilmiştir. Oysa mevsimin kış olması, kan vermek açısından hiçbir risk taşımamaktadır. Bilakis kan bağışı, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da hayati önem taşımaktadır. Çünkü kan bağışında kan hücreleri yenileniyor, bu da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağlıyor. Nitekim İslam Peygamberi zaman zaman hacamat yaptırarak kan aldırmaktaydı. 18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kilo üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan herkes (en sık 2 ay ara ile) yılda dört kez kan bağışında bulunabilir.” dedi.
“Kızılay Kan Merkezi vatandaşların hizmetindedir”
Herkesin bir gün kan bağışına ihtiyacının olabileceğini vurgulayan Okçu, “Ancak bölgemizde ve özellikle Hakkâri, Mardin ve Şırnak gibi vilayetlerimizde toplanan kan, bu illerimizin ve bölgemizin ihtiyacını karşılamaktan çok uzaktır. Bu kapsamda genel merkezimizin ilimiz için belirlediği hedefleri yakalayabilmemiz için hemşerilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Hiç kimsenin ‘Benim ihtiyacım olmaz.’ şeklinde düşünme lüksü olamaz. Bu bağlamda Ziya Gökalp Bulvarı Endüstri Meslek Lisesi karşısında bulunan Kızılay Kan Merkezi hafta boyunca mesai saatleri dâhilinde kan almak üzere vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 02DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 03KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 04122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 05KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”
- 06“DOĞRU HABERCİLİK DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”
- 07“İLKELİ HABERCİLİK TOPLUMUN GÜVENCESİDİR”
- 08O BULVAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR
- 09ANALİG ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN ZİRVEDE
- 10PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 11BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 12HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 13“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 1429 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 15BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok