Rus asıllı kadın Müslüman oldu
Batman’a yaptığı ziyarette tanıştığı Avcıoğlu ailesi ile konuşup İslamiyeti merak ederek araştırdıktan sonra kararını verip Müslüman olan Miros Alla (53), Ayşe ismini aldı.
İl Müftü Vekili Mahmut Erin, İhtida töreninde yaptığı konuşmada, "Müslüman olarak tüm Peygamberlere inanıyoruz. Hz. İsa (a.s) ve Hz. Musa’nın (a.s.) hak peygamberler olduklarına inanıyoruz. Ancak, Muhammed Mustafa, (s.a.v.) son peygamber olduğu için, kendisine indirilen Kur’an-ı Kerim, diğer inmiş kitapların hükümlerini kapsayarak iptal etmiştir. Çünkü Tevrat ve İncil tahrif edildiği halde Kur’an-ı Kerim’in tek bir harfi bile değişmemiştir ve değiştirilemeyecektir. Çünkü Cenab-ı Mevla Kur’an-ı Kerim’de, 'Kur’an-ı biz indirdik ve onu koruyucusu da biziz.' diye buyurmuştur." ifadelerini kullandı.
Allah’a, Peygamberlere, Meleklere, Kitaplara, Ahiret gününe, Kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine ve öldükten sonra dirileceğimize inanmamız gerektiği ve İslam’ın beş şartını yerine getirmemiz gerektiği telkin edildikten sonra şahitler huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek hidayete kavuşan Rus asıllı Miros Alla, Ayşe ismini aldı.
Ayşe’ye, kendisi için düzenlenen ihtidâ belgesi ile Kur’an-ı Kerim’in Rusça Meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Rusça eserler hediye edildi.
İhtada töreninin sonunda İl Müftü Vekili Mahmut Erin Batman Müftülüğü adına, Müslüman olan Rus asıllı bayana bir ömür boyu huzur ve saadet diledi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok