Çocuk İzlem Merkezi hizmet vermeye başladı
Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan Çocuk İzleme Merkezi'nin (ÇİM) amacı, hedefleri ve çalışma prensipleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Pamukçu, "ÇİM, cinsel istismara maruz kalan çocukları, yaşadıkları travmaları defalarca tekrarlanmaktan ve örselenmekten koruyarak istismar şüphesi ve beyanın alınması, çocuğun muayenesinin uzmanlar eşliğinde yapılması, aile ile görüşmelerin sağlıklı bir zeminde yürütülmesi ve tüm bulguların rapor edilmesi için gerekli personel ve ekipmanların oluşturulduğu, asıl ve asli görevlerinin başında çocuğun hak ve yararlarını gözetmekte olan bir devlet kuruluşudur. Bu maksatla Batman Eğitim Araştırma Hastanemiz bünyesinde Çocuk İzlem Merkezi tescil edilerek hizmet vermeye başlamış bulunmaktadır." dedi.
"Adli ve tıbbı işlemler tek seferde yapılmaktadır"
Alanında uzman hocalarla hizmete başladıklarını ifade eden Pamukçu, "Çocuk İzlem Merkezimiz bir konaklama odası, bir adli görüşme odası, bir adli muayene odası, bir aile görüşme odası, bir izleme odası, bir çocuk ergen görüşme odası, bir bekleme odası, bir raporlama odası, bir savcı odası ve mutfaktan oluşmaktadır. Adli ve tıbbi işlemler bu alanda eğitimli kişilerden oluşan bir ekiple tek seferde yapılmaktadır." dedi.
"Temel hedefimiz travma yaşayan çocukların sosyal hayatta yer almalarını sağlamaktır"
ÇİM bünyesinde çocuk psikiyatri uzmanı, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve yardımcı sağlık personelleri görev yaptığını dile getiren Pamukçu, "Temel hedefimiz, istismara uğrayan çocuklara bilinçli ve etkin bir şekilde müdahale edebilmek ve çocuklarımızı, her türlü tehlikeden koruyarak bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı, eğitimli ve topluma yararlı bireyler olarak sosyal hayatta yerlerini almalarını sağlamaktır." dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA
- 023.810 SOSYAL KONUT KURASI BUGÜN ÇEKİLECEK
- 03BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 04BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 05472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0619 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 07VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 08300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 09KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 10“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 11BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 12“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 13Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 14Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 15Aranan 23 şahıs yakalandı




Henüz Yorum yok