"Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmeli"
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla açıklama yaptı. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Güneş, sağlık çalışanlarına yıpranma payının verilmesi gerektiğini söyledi.
Bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Güneş, özverili ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Hekimlere ve sağlık çalışanlarına hak ettikleri saygının gösterilmesi gerektiğini ifade eden Güneş, "Ülkemizde önemli bir tarihsel olaya dayanan 14 Mart Tıp Bayramı bir bütün olarak tüm sağlık çalışanları açısından önem arz etmektedir. Sağlık camiasında unvan ayırt etmeksizin tüm personelin özverili çalışmaları sonucunda hizmet kalitesi yükselmektedir. Bu kalitenin yükselmesi için en zor şartlarda, gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışmaktadırlar. Bu nedenle hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza hak ettikleri saygıyı göstermek ve sahiplenmek toplum olarak hepimizin görevidir. Bizler Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak sağlık personeline yıpranma payının verilmesini istiyoruz." dedi.
"Yıpranma payı bütün sağlık personelini kapsamalı"
Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, "Sağlık çalışanlarımız, sıcak soğuk demeden 24 saat özverili bir şekilde çalışıp zamanın çoğunu ailesinden uzakta geçirmektedir. Bu nedenle sağlık personellerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için çaba sarf edilmeli. Yıpranma payının bütün sağlık personelini kapsamasını istiyoruz. Son zamanlarda sağlık personeline yapılan fiili müdahalelerden dolayı sağlık personeli mağdur durumuna düşüyorlar. Mağdur durumuna düşmemeleri için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Döner sermayelerin adil bir şekilde dağıtılmasını ve yükseltmesini istiyor ve emekliliğe yansıtılması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Şu anda Sağlık Bakanlığınca çalışan 6 bin 500 hizmetli kadrosunun Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (V.H.K.İ) olarak atamalarının bir an önce yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Batman'daki sağlık alanında yaşanan sorunlara da değinen Güneş, Eğitim ve Araştırma Hastanesine acil ihtiyacın olduğunu kaydetti.
"Kenar mahallelerde semt poliklinikler açılmalı"
Kentte sağlık hizmetlerinin çok geride olduğuna dikkat çeken Güneş, şunları kaydetti:
"Sağlık alanında Batman'ımızın çok ciddi ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçları sırasıyla söylemek istersek; çok acil bir şekilde Eğitim ve Araştırma Hastanesine ihtiyaç vardır. Nüfus bakımından ilimiz birçok ilden daha fazla olmasına rağmen yatak sayısı itibariye son sıralardadır. Bu da Batman'da sağlığın çok gerilerde olduğunu göstermektedir. Şu anda 2019 yatırım planında olan 200 yataklı hastanenin 500 yataklı olarak bir an evvel değiştirilmesini istiyoruz. Özelikle kenar mahallerde semt polikliniklerin açılmasını istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını tebrik eder sağlık ve mutluluklar dilerim."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok