“5 Kattan fazlasına müsaade yok”
“5 Kattan fazlasına müsaade yok”
Tilmerç mahallesinde yapımı süren bir inşaatta incelemelerde bulunan Vali Ekrem Canalp, yeni imar planı dahilinde yapılacak binalarda 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.
BİNALARDA 14 KURALI…
Kentte yapılacak olan imar planı ve inşaatlarda uygulanan 14 yeni şartın uygulanmaya başlandığını belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, bu konuda asla taviz vermeyeceklerini kaydetti. Batmanlıların daha güvenli binalarda yaşayacaklarını belirten Vali Canalp, “Binaların yapımında 14 kuraldan herhangi bir şekilde, herhangi bir belediye yönetimi, kim olursa olsun, taviz verdiği anda bütün Batmanlılar onlara mutlaka hesap sorsun. Bizim yeni imar planı dahilinde yapmış olduğumuz binaların hepsinde zemin + 5 kattır. 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceğiz. Eski imarda olan yerler var, eski imardakiler geçerliliğini maalesef ki devam ettiriyor” dedi.
“İNSANLAR GÜVENLİ BİNALARDA YAŞAMAK İSTİYOR”
Hasankeyf yol güzergahında daha önce inşaatlara verilen 10 katın, 7’e düşürüldüğüne dikkat çeken Vali Canalp, şunları kaydetti: “Biz Hasankeyf yolunda yeni imar uygulaması yaptık ve itiraz gelmedi. Deprem sonrası o güzergahta oturan birçok vatandaş, kat sayısının düşürülmesi için bize başvurdu. Biz de kat sayısını 7 kata düşürdük. İnsanlar da artık yüksek katlı binalarda değil, güvenli binalarda yaşamak istiyor.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, YETİM ÇOCUKLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 02KEŞFET VE PARLA PROJESİ DEVAM EDİYOR
- 038 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Mücadele, Birlik ve Dayanışmayı Yükseltelim!
- 04BATMANDA 25 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
- 05BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK
- 06HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR
- 07MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 08KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 09HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 10BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 11BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 12CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 13KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 14EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 15BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ




Henüz Yorum yok