“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu vurguladı.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, basının halkın doğru bilgiye ulaşmasında kilit rol üstlendiğini belirterek “Basın mensupları, sadece haber iletmekle kalmaz, aynı zamanda kamu vicdanının sesi ve ortak aklın oluşumunda önemli bir aktördür” dedi. 24 Temmuz 1908’de Türk basınında sansürün kaldırılmasının, yalnızca gazetecilik mesleği için değil, toplumsal aydınlanma adına da tarihi bir dönüm noktası olduğunu hatırlatan Vali Canalp, bu günün, basın özgürlüğünün değerini bir kez daha hatırlattığını ifade etti.
“ETİK HABERCİLİK HER ZAMANKİNDEN ÖNEMLİ”
Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda bilgi kirliliği ve dezenformasyonla mücadeleye dikkat çeken Vali Canalp, etik ve sorumlu gazeteciliğin önemine vurgu yaptı “Doğruyla yanlışı ayırt etmek, özellikle ilkeli gazetecilerin en büyük sınavıdır” dedi.
Batman’daki basın mensuplarının hem ilin tanıtımında hem de kamu ile vatandaş arasında köprü kurarak önemli bir sorumluluk taşıdığını belirten Vali Canalp, bu özverili çalışmaların her türlü takdiri hak ettiğini dile getirdi. Mesajının sonunda tüm gazetecilerin bayramını kutlayan Vali Canalp “Milletimizin haber alma hakkı için gece gündüz demeden çalışan tüm basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sağlık, başarı ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 02TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 03BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 04BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 05SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI
- 06VEKİL RAMANLI “EĞİTİM SİSTEMİ KALIPLARDAN ARINDIRILMALIDIR”
- 07PARKLARA 694 OYUN GRUBU KAZANDIRILDI
- 08NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 09MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 10İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 11İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 12MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 13BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 14BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 15KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI




Henüz Yorum yok