Batman'da 'İş Sağlığı ve Güvenliği' semineri verildi
Mimar ve Mühendisler Grubu Batman İl Temsilciliği tarafından aylık düzenlenen "Biz Bize Konuşmalar" programı kapsamında "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu seminer verildi. Programa kamu kurum ve kuruluşlarından MMG üyesi mimar ve mühendisler katıldı.
Eğitim ve iş yaşamında karşılaşılabilecek olası tehlikelerin ortadan kaldırılması ve kişinin emniyeti için iş uygulaması kurallarının ele alındığı seminerde Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğrt. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beşir Dağ katılımcılara hitap etti.
Seminerde, işverenin ve çalışanların yasal yükümlülükleri, iş kazaları ve nedenleri, risk analizi ve tehlikeler, kişisel koruyucu donanımların iş yerlerinde kullanılması gibi konulara değinildi.
İş kazalarının özellikle mesai başlangıcındaki ilk bir ve son bir saat içerisinde daha sık görüldüğünü, her 6 dakikada bir iş kazasının yaşandığını söyleyen Dağ, 180 dakikada bir kişinin sakat kalıp, 6 saatte bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 yılda iş kazalarında 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Uluslararası çalışma teşkilatlarının 199 ülkede yapmış olduğu istatistiklere göre, iş kazalarının yüzde 99 insan hatasından kaynaklandığını, yüzde bir ise bilinmeyen sebeplerle meydana geldiğini dile getiren Dağ, "İSG çalışmalarında başarılı olmak için inanmak inandırmak, bilgilenmek bilgilendirmek, uygulamak uygulatmak prensip haline getirilmeli." dedi.
Yaptıkları etkinlikle ilgili açıklama yapan Mimar ve Mühendisler Grubu Batman İl Temsilcisi Murat Altun ise "Bu etkinlikle ilimizde faaliyet gösteren mimar ve mühendis üyelerimizin iş sağlığı ve güvenliğinin öneminin anlaşılması ve iş yaşamında alınması gereken önlemlerin önemi amaçlanmıştır. Her ay düzenlediğimiz 'Biz Bize Konuşmalar' adı altındaki toplantılarda kamu kurum ve kuruluşlardan belirlediğimiz konu hakkında uzman yetkilileri davet ederek bilgi alışverişini sağlamayı çalışmaktayız." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok