ÇÖP SAHASINDA ELEKTTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİNE BAŞLANDI
ÇÖP SAHASINDA ELEKTTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİNE BAŞLANDI
Batman Belediyesi tarafından yap, işlet, devret modeli ile hayata geçirilen ‘Batman Katı Atık Entegre Tesisi’nde elektrik üretimine başlandı.
Raman sahasında daha önce vahşi depolama alanı olan çöp sahasında incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Yürük ve Muzaffer Özkan’a ilgili belediye birim müdürleri ve katı atık sahasında yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.
8 Kasım 2019 tarihinde Belediye Başkanlığımız ile Anahtar Enerji A.Ş. arasında imzalanan sözleşme gereği zamanla; Vahşi Depolama Sahasının Islahı, Biyokütle Elektrik Santrali, Katı Atık Ayrıştırma Tesisi, Tehlikeli Atıkların Berterafı Tesisi, Kompost Tesisi, Seracılık, Sosyal Yaşam Alanları gibi sosyal projelerine de imza atılacak.
Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Yürük, Santralin Kurulu Gücünün 1,56 Mw ile 4 Ünite halinde 6,241 Mwe enerjiye ulaşacağını söyledi.
Günlük çöp miktarının artırılması durumunda yıllık ortalama üretimin 50 Milyon kWh seviyelerine kadar artabileceğine dikkat çeken üstlenici firma yetkilileri bunun da ortalama 35 bin 700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek enerji üretimine denk geleceğine dikkat çekti.
Batman Biyokütle Enerji Santrali (BES) kapsamında yenilenebilir enerjiyi kaynak olarak kullandığı için Sera Gazı Etkisini (Karbon emisyonunu) azalttığına dikkat çeken yetkililer: “ 1 ton Metan Gazının Sera Gazı Etkisi 1 ton Karbondioksitin 28 katı kadar fazladır. Santralde senelik ortalama 14 milyon 300 bin ton Metan gazı bertaraf edilecektir” ifadelerinde bulundular. (Haber merkezi)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok