HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI
HEDEP’li Vekiller ve İl örgütü aileleri barıştırdı
HEDEP Batman il örgütü, husumetli iki ailenin barışmasını sağladı. Batman’da aralarında husumet bulunan Uçar ve Yılmaz aileleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Batman il örgütünün girişimleri sonucu barıştırıldı.
.jpg)
Batman’da geçtiğimiz aylarda iki genç arasında çıkan kavgada Ferhat Uçar adlı gencin yaşamını yitirmesi ile iki aile arasında başlayan husumet Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin devreye girmesiyle Uçar ve Yılmaz aileleri arasında yaptığı uzlaşı sonucu olayı ‘barış’la noktaladı. Roza düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde iki aile bir araya geldi. Barış yemeğinde buluşan iki ailenin fertlerinin yanı sıra DBP Eş Genel Başkanı ve HEDEP Batman Milletvekili Keskin Bayındır, eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, HDP ve DBP il örgütleri, İHD Batman Şubesi, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi, Emek ve Demokrasi Grubu ve MEBYA DER hazır bulundu.
Barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Batman Milletvekili Keskin Bayındır, barışın önemine değindi. Bayındır, ”Halkımız kirli politikalara karşı tedbirini almalı. İçimizi yakan, bize yapılan saldırılar değil, ailelerin birbirine girmesi ve gencecik insanların yaşamını yitirmesidir. Kürtlerin birlik dışında başka alternatifleri yok. Birlik bizim kurtuluşumuz. Bu birliği bozacak oyunlara karşı duralım. Dünya savaş sürecinden geçiyor. Bu savaşta Kürtlerin birliği çok önemli. Birliğimize zarar verecek pratiklerden uzak duralım. Kirli politikalara araç olmayalım. Batman halkı kadim bir halk.
Bu halk öncülük etmeli. Bu tür olaylar ile gündeme gelmemeli. Bu yük hepimizin. Hep birlikte yurtseverliği, birbirimizi sevmeyi aşılayacağız. Bu kutsal pratikten hepimiz üzerimize düşeni yapalım” dedi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 02EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 03BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 04DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 05E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ
- 06MHP BATMAN İL BAŞKANI ÇETİN’DEN YENİ YIL MESAJI
- 07BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLADI : EĞİTİME BİR GÜN DAHA TATİL
- 08Batman´da bir kafe´de çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi
- 09KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10KAR LASTİĞİ OLMAYAN ARAÇLARA TRAFİĞE ÇIKMAYIN UYARISI
- 11YENİ YILA ZAMLA BAŞLADIK : EKMEĞE ZAM
- 12ÇİFTÇİ, “2026 ESNAF YILI OLSUN''
- 13KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TEYAKKUZDA
- 14“2026 HEDEFİMİZ; GÜÇLÜ BATMAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE”
- 15FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok