Terör Mağduru Öğrenciler Batman'da Sınava Girdi
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için terör olayları nedeniyle Sur, İdil, Kızıltepe ve Cizre‘den gelen bin 100 öğrenci, Batman’da sınav için ter döktü. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla onlar için dua etti.
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için terör olayları nedeniyle Sur, İdil, Kızıltepe ve Cizre‘den gelen bin 100 öğrenci, Batman’da sınav için ter döktü. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla onlar için dua etti.
YGS için Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın İdil ve Cizre ile Mardin'in Kızıltepe ilçesinden Batman'a gelen bin 100 öğrenci, kent merkezindeki okullara dağıtıldı. Öğrenciler, sabah tek tek kontrol noktasından geçerek okula alındı. Bazı öğrenci velileri ise okul bahçesinde ve girişinde dua etti. 2 saat 40 dakika süren sınavın ardından sınavdan çıkan Mardin'in Kızıltepe ilçesinden gelen Kadir Ergüven, yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiğini söyledi. Her şeyden önce bir yorgunluğun üzerinde olduğunu belirten Ergüven, "Normal şartlarda dershanelerde etütler olur. Kızıltepe’de bu imkanlardan yararlanamadık. Tabi olaylar olumsuz etkiledi" dedi.
İdil ilçesinden gelen Cengiz Öklü ise sınavın güzel geçtiğini ve umutlu olduğunu söylerken, Diyarbakır’ın Sur ilçesinden gelen Ayşe Aydın da sınavın çok güzel geçtiğini belirtti. Aydın, ”Ben Sur‘dan geldim, sınavım çok güzel geçti, bu kadar beklemiyordum. Ama gönül isterdi ki kendi memleketimde sınava gireyim. Bu da olmadı ama son zamanlarda süren çatışma ortamı da bizleri kötü etkiledi” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 02TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 03BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 04BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 05SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI
- 06VEKİL RAMANLI “EĞİTİM SİSTEMİ KALIPLARDAN ARINDIRILMALIDIR”
- 07PARKLARA 694 OYUN GRUBU KAZANDIRILDI
- 08NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 09MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 10İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 11İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 12MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 13BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 14BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 15KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI




Henüz Yorum yok