Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
Valilik, Batman Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Evde Sağlık Hastaları ile El Ele Projesi” ve “Evde Sağlık Okulu Projesi” kapsamında düzenlenen eğitim programına katılan hasta yakınları için belge takdim töreni gerçekleştirildi.
Evde sağlık hizmetlerinin yalnızca hastane ortamıyla sınırlı kalmaması gerektiği anlayışıyla hayata geçirilen bu projelerle; özellikle hareket kısıtlılığı bulunan ve yatağa bağımlı yaşayan bireylerin ev ortamında, uygun koşullarda sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanmaları sağlanmakta.
Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in himayelerinde yürütülen; Türkiye’de ilk kez sadece Batman’da uygulanmak üzere, yatağa bağımlı yaşayan çocuk hastalar ile hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmak, konforlarını yükseltmek ve ailelerine destek olmak amacıyla yıl içerisinde 40 çocuk hastaya ve 60 yetişkin hastaya hasta yatağı desteği sağlanacak. Projenin başlangıcından bu yana ise Batman’da toplamda 645 hastaya fonksiyonel hasta yatağı hizmeti sunuldu. Açılış konuşmaları ve bilgilendirme sunumlarının ardından, eğitim programına katılan hasta yakınlarına katılım belgeleri takdim edilmesiyle program sona erdi. Programa; Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Solmaz, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Feyat Tunç, sağlık çalışanları ile hasta yakınları katılım sağladı.
.jpg)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 02AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 03KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU
- 04BAYRAMIN GÖRÜNMEYEN YÜKÜ: 3 GÜNDE 1450 TON ÇÖP TOPLANDI
- 05Batman’da Trafik Kontrol Merkezi Kuruldu
- 06EKREM TÜZÜN ÖNDERLİĞİNDE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 07BAYRAMDA ANLAMLI ZİYARETLER
- 08HEYELAN SONRASI YOLLAR HIZLA AÇILIYOR
- 09“SU KRİZİ KAPIDA, ACİL ÖNLEM ŞART”
- 10“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 11BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 12BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 13BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 14BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 15CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM




Henüz Yorum yok