
Batman’da “Turizm Çalıştayı” yapıldı
Batman Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) organizasyonunda Kültür Merkezi konferans salonunda 42. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında dünya turizm hareketinin önemli isimlerinin bir araya geldiği “Uluslararası All Anatolia Turizm Yatırım ve Pazarlama Zirvesi” çalıştayı gerçekleştirildi.
All Anatolia Turizm Yatırım ve Pazarlama Zirvesi çalıştayına; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, turizm uzmanları, seyahat acente yetkilileri, tur operatörleri, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
“Turizm olmadan dünyada yapılan hesapların birçoğu tutmuyor”
Batman’ın tanıtımının yapıldığı video gösteriminin ardından çalıştayın açılış konuşmasını yapan All Anatolia Turizm Geliştirme Şirketi Hüseyin Baraner, son günlerde dünyanın gündeminin turizm olduğunu söyledi.
Baraner, “200’e yakın ülke var. Dünyanın neresine giderseniz gidin, şu an 140 ülkede mutlaka birinci olmasa da hükümetlerin de gündeminde ikinci konuda turizm var. Çünkü turizm, yaşadığımız zamanda çok önem kazandı. Gelişmiş ülkelere bakacak olursanız, bütün gayr-i milli hasılada turizmin bir döviz girdisi olarak ne kadar önem arz ettiğini görmekle beraber, ne kadar da faydalı bir can suyu olarak işlevi yerine getirdiğini görüyoruz. Onun için dünya, turizmi yeniden şekillendiriyor, formatlandırıyor. Çünkü turizm olmadan dünyada yapılan hesapların birçoğu tutmuyor. Bizde bu anlayışla bugün buraya geldik.” diye konuştu.
Ardından söz alan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Türkiye’de inanılmaz bir turizm hamlesinin olduğuna işaret etti.
“Kentimizi ve bölge insanımızı tanıtırsak önyargılar kalkacaktır”
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Vali Ahmet Deniz, çağımızın en büyük sıkıntısının bölgemizdeki kaos ve savaş ortamı olduğunu vurguladı. Dünyada önyargılar olduğu için turizmde mesafe kat edilemediğini söyleyen Deniz, “İnsanlar birbirlerini tanırsa, iletişim kurarsa savaş olmaz. Türkiye’yi bilmeyen Avrupalıların bakış açısı ile gelip görenlerin bakış açısı arasında inanılmaz farklar vardır.’ İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ kültüründen gelmekteyiz. Çok şükür güvenlik sıkıntımız yok ve huzurlu bir ortamdayız. Katılımcılar arasında buraya ilk defa gelenler var; şehrimizi gördükten sonra ‘Vallahi biz Batman’ı böyle bilmiyorduk’ dediler. Kentimizi ve bölge insanımızı tanıtırsak önyargılar kalkacaktır. Bu ilkeyi hep beraber kalkındıracağız. Çünkü turizm çok önemli bir unsurdur. Eskiden turizm potansiyelimiz az idi ama şu an ülkemizde 35 milyon civarında bir turist potansiyeline sahibiz. Doğal ve kültürel zenginliklerimiz vardır. Turizmi kalkındıracağız, yeter ki işimizi severek ve heyecanla yapalım. Türkiye’nin, bölgemizin kalkınmasına ve büyüyüp gelişmesine herkesin ihtiyacı vardır.” ifadelerini kullandı.
Çalıştay, protokol konuşmalarının ardından Şirket Başkanı Baraner moderatörlüğünde sahnede konuşmacı olarak katılım sağlayan panelistlerin konuşmalarıyla devam etti.
Düzenlenen çalıştay da orta ve uzun vadeli turizm potansiyelini oluşturmak amacıyla beyin fırtınası gerçekleştirildi. Turizm Yatırım ve Pazarlama Zirvesi’nden çıkacak rapor, ITB’de Turizm Barometresine taşınacak. Ayrıca çıkacak sonuçlar 2019 ITB Turizm Barometresinde Almanya ve dünyanın önde gelen turizm yatırımcılarına sunulacak. Daha sonra geliştirilecek stratejilerle yabancı tur operatörleri Mezopotamya bölgesine davet edilecek.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “MERETO’YU HERKESİN GÖREBİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR”
- 02ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASINA BAŞLANDI
- 03TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI VE MOTOSİKLET KULLANICILARINA SIKI DENETİM
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, ANTALYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 05NASIROĞLU “BATMAN’A TIP FAKÜLTESİ ŞART”
- 06TPAO İŞÇİLERİNDEN SERT TEPKİ
- 07EKMEN, “ADALETİN GÜVENİLİRLİĞİ %30’LARA DÜŞTÜ”
- 0872 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
- 0914 MİLYON 744 BİN 596 MİLYON YOLCU TAŞINDI
- 10BESOB Başkanı Kaplan, “Uzun vadeli bir yapılandırma şart”
- 11BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 12BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 13 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 14Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 15Temizlik ekipleri sahada
Henüz Yorum yok