‘Biz kadınız, biz buradayız’
‘Biz kadınız, biz buradayız’
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yıkılan 16 Mayıs stadı yanındaki alanda, HDP Kadın Meclisi ve TJA Kadın Aktivistler tarafından düzenlenen miting, denkli görüntülere sahne oldu.
ALAN RENK CÜMBÜŞÜNE DÖNDÜ
Rengarenk yöresel kıyafetleriyle miting alanını adeta renk cümbüşüne çeviren kadınlar, müzik ve şarkılar eşliğinde halaylar çekip doyasıya eğlendiler. Mitinge, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, İl Eş Başkanı Gülistan Erdinç, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Sanatçı Pınar Aydınlar ve Bahar kültür Merkezi (NÇM) müzik grubu üyeleri ve vatandaşlar yer aldı. Etkinlikte konuşan HDP Batman İl Eş Başkanı Gülistan Erdinç, “Biz kadınlara yönelik olan taciz, tecavüz ve katliamları kınıyoruz. Biz kadınlar mücadelemize devam edeceğiz ve başaracağız” dedi. Daha sonra platforma çağrılan HDP Batman Belediye Başkan adayı Korkmaz, “Kadın olmak güzeldir; burada sizlerle beraber bu onurlu mücadele içinde olmak daha da güzeldir.
Biz bu seçimi kadın rengiyle, kadın duruşuyla ve kadın iradesiyle kazanacağımıza inanıyoruz” dedi. HDP Diyarbakır Milletvekili Tosun da, 121 gündür Diyarbakır’da açlık grevinde bulunan Leyla Güven’in selamlarını getirdiğini belirterek, “Bizim üzerimizde tecrid olmasına rağmen biz kadınlar toplandık, biz yanyanayız ve sesimizi birlikte yükseltiyoruz. Ne yapsalar yapsınlar biz buradayız ve bizi yok sayamayacaklar.
Biz buradayız, biz varız, biz kadınız, biz anneyiz. Yaşasın kadınların direnişi. Kimse kadınlara bu şehirlerden gidin diyemez. Dün buradaydık, bugün buradayız, yarın da burada olacağız” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 02HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 03KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 04Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 05KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 06BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 07BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 08KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU
- 09ÖZ BELEDİYE-İŞ’TEN KIŞ MESAİSİNDEKİ İŞÇİLERE DESTEK MESAJI
- 10Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 11Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 12KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 13EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 14Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 15ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ




Henüz Yorum yok