İL BAŞKANI YILMAZ’DAN ESNAF KREDİLERİ İÇİN ACİL ÇAĞRI
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte esnafın her geçen gün daha zor koşullarda ayakta kalmaya çalıştığını belirterek hükümete önemli uyarılarda bulundu.
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, 1 Ocak itibarıyla Resmî Gazete’de yayımlanan düzenleme kapsamında SGK ve Maliye borcu bulunan esnaflara Esnaf Odası ihtiyaç kredisinin verilmeyecek olmasının, sahadaki binlerce işletme sahibini daha da çıkmaza sürükleyeceğini söyledi.
Esnafın zaten yüksek kira, artan maliyetler ve durgun piyasa nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını hatırlatan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz “Ekonomi giderek daralıyor, alım gücü düşüyor. Esnafımız en temel giderlerini bile karşılamakta zorlanırken bir de SGK veya Maliye borcu var diye ihtiyaç kredilerinden mahrum bırakılması kabul edilemez. Bu borçlar zaten esnafın içinde bulunduğu zor şartların bir sonucudur. Borcu nedeniyle cezalandırılan değil, desteklenen bir esnaf politikası uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.
İl Başkanı Yılmaz, hükümete ve ilgili kurumlara yeni yılda yürürlüğe giren bu uygulamanın gözden geçirilmesi, borcu bulunan esnaf için özel yapılandırma ve kolaylaştırılmış kredi imkânlarının sağlanması çağrısında bulundu.
“Esnafımız bu ülkenin omurgasıdır. Bugün desteklenmezlerse yarın kepenkler birer birer kapanacak. DEVA Partisi olarak çözüm önerilerimiz hazır; ekonomiyi ayağa kaldıracak, esnafı nefes aldıracak politikaları hayata geçirmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞANSİ, TÜGVA YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
- 02RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
- 03GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
- 04ÇETİN: DEVLETİMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR
- 05EKMEN: ADLİ TATİL, ADALETİN DE TATİLE ÇIKMASI ANLAMINA GELMEMELİ
- 06BAYRAM DEMİRHAN BATSO BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
- 07 İMZALAR ATILDI
- 08MERETO’NUN ZİRVESİNDE MÜZİK, DOĞA VE YILDIZLARLA UNUTULMAZ GECE
- 09İDDİALARIN AYDINLATILMASI İSTENDİ
- 10746. HAFTADA KAYIP AYDIN AY İÇİN ADALET TALEBİ
- 11ZABITADAN PİDECİLERE DENETİM
- 12PWK, ŞEYH ABDURRAHİM'İ MEZARI BAŞINDA ANDI
- 13DOA İLE HEM ÇEVRE HEM VATANDAŞ KAZANIYOR
- 14KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’DEN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 15AĞAÇ VE FİDANLARA CAN SUYU




Henüz Yorum yok