"CEZAEVLERİ BOŞALTILMALI"
İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, bütün dünyada hızla yayılan ve Türkiye’yi de etkisi altına alan, Korona Virüsü vakalarından sonra, cezaevlerindeki tüm mahkûmların kalan cezalarını evlerinde sevdikleriyle elektronik kelepçeli ev hapsiyle geçirmelerini istedi.
“AF YASASI ACİLEN MECLİSE GELMELİ”
Af yasasının acil olarak meclise taşınması gerektiğini belirten Başkan Çelik, geniş kapsamlı bir af yasası meclis gündemine alınması, korona virüsü kadar önemli ve bu yönde karar verilmesinin aciliyetini vurguladı. Başkan Çelik açıklamasına şöyle devam etti; “Cezaevindeki tutuklularında eşit sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için denetimli serbestlik kapsamının genişletilmesi, sürenin uzatılması ve aynı zamanda mahkûmların cezalarına göre ev hapsi uygulanmasının genişletilmesi gerekir. Hükümlü ailelerin endişelerinin giderilmesi için 2. bir yargı paketi hemen mecliste görüşülüp, ortak bir mutabakatname ile toplum yararına şekillenmelidir. Daha öncede Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’de dediği gibi, ‘Mahkûmların ailelerine heves verip kursaklarında bırakmayın meclise taşıyın destekleyelim’ sözleri dikkate alınmalıdır.”
“CEZAEVLERİ KAPASİTESİNİN ÇOK ÜZERİNDE”
Cezaevlerinin kapasitelerinin çok üzerinde olduğunun altını çizen İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik; “Cezaevlerinde kapasitenin üzerinde mahkûm aynı ortamı paylaşmaktadır. Allah muhafaza en ufak bir salgında yaşanabilecek muhtemel felaketin önüne geçilemez. Ceza evi şartlarının iyileştirilmesi için tahliyelerin yapılması ve bunun için gerekli olan elektronik kelepçe ile ev hapsi hayata geçirilmelidir. Yine denetimli serbestlik süresi uzatılmalı, eşit sağlık hizmetlerinden yararlanmaları sağlanmalıdır. Hem cezaevi çalışanlarının da yaşadığı risk en aza indirilmiş olacaktır. İYİ Parti olarak insanların sağlığını ve güvenliğini siyaset üstü görüyor, alınacak böyle insancıl kararları sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 02KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 03TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 04ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 05Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 06ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 07URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 08KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 10LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 11İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 13BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 14ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 15NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ




Henüz Yorum yok