
EKONOMİK İSTİKRAR KALKANININ İŞ HAYATINA YANSIMASI
EKONOMİK İSTİKRAR KALKANININ İŞ HAYATINA YANSIMASI
SMMM Bölge Odası Başkanı Hayrettin Başaran KÇÖ Toplantısına Katıldı
Koronavirüs Pandemisi nedeniyle açıklanan “Ekonomik istikrar Kalkanı” paketinin sosyal ve ekonomik açıdan sağlayacağı faydalar ve bu kapsamda alınması gereken ekonomik tedbirlerle ilgili Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Tüm SMMM ve YMM Oda Başkanlarının katılımıyla Kısa Çalışma Ödeneği ilgili görüntülü Tele konferans toplantısı gerçekleştirildi.
Batman SMMM Odasını temsilen Oda Başkanı Hayrettin Başaran toplantıya katıldı. Toplantıda görüş ve önerilere değinen Oda Başkanı Hayrettin Başaran; KÇÖ nın “olağanüstü” hallerde Teftiş Kurulu yerine İŞKUR il Müdürlüklerinin yetkilendirilmesi, KÇÖ hak eden personele “mesajla” iletinin yapılması; KÇÖ “kanıtlayıcı belge” yerine talep formunda açıklamanın yeterli kabul edilmesi; tetkiklerde istendiğinde belgelendirmenin yapılması; KÇÖ başvurularında Vergi levhasının yeterli olması ayrıca İşyeri Açma Ruhsatının İstenmemesi; KÇÖ ne başvuru tarihinden bir hafta sonra ödeme bağlanıyor.
1 haftalık ücret 4857 sayılı kanun 40. Maddesi çerçevesinde yarım maaş işveren tarafından ödeniyor. Burada işçinin yarım maaş kaybı söz konusu oluyor.
Bununla ilgili işverene olan yükün ve işçinin ücret kaybının ortadan kaldırılması İle ilgili düzenlemenin yapılması; KÇÖ Başvuruları sırasında meydana gelecek eksikler için İdari Para Cezasının Uygulanmaması; KÇÖ'nin İşsizlik Sigortasından Mahsup edilmemesi konusunda çalışma yapılması; KÇÖ ile birlikte başka eksik gün nedeninin olması halinde tek bir kodla bildirme imkanının oluşturulması; KÇÖ'nin Mücbir sebep kapsamında olan işyerlerinde çalışan sigortalıların tamamına uygulanması 450 ve 60 gün şartının aranmaması; SGK ödemelerinin yanında bildirim sürelerinin de uzatılması ile ilgili çalışma yapılması; mücbir sebebin söktörel bazda değil de tüm sektörlerin mücbir sebep kapsamına alınması önerisinde bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI
- 02FESTİVAL ROJİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
- 03 FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN
- 04GELECEĞİN ŞAİRLERİ BATMAN’DA YÜKSELDİ
- 05ŞAAB VADİSİ’NDE TARİH VE DOĞA BULUŞUYOR
- 06PWK 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
- 07BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ
- 08HASANKEYF DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- 09ÇARIKLI KÖYÜNE 100 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
- 10DEM Parti’den basın açıklaması
- 11İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 12ASKF’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 13ÇEVRE YOLLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 14BESO, TÜRKİYE FİNANSLA ANLAŞTI
- 15BELEDİYE PERSONELİNE TRAFİK BİLİNCİ EĞİTİMİ
Henüz Yorum yok