Yaban hayvanlarla ilgili öğrencilere seminer verildi
“3 Mart Dünya Yaban Hayatını Koruma Günü" dolayısıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürlüğü tarafından, 'Koru ve Yaşat' sloganıyla yaban hayvanlarla ilgili bilinçlendirme seminerleri düzenlendi.
Seminerler, DKMP Batman Şube Müdürlüğü teknik personel Eşref Behleviş ile Ömer Faruk Aydın tarafından Yavuz Selim Ortaokulu ve 50. Yıl Ortaokulu'nda verildi.
Seminerde öğrencilere biyolojik çeşitlilik kapsamında hayvan sevgisi ve doğa bilincini yerleştirmek amacıyla bilgiler verildi. Bu eğitim kapsamında öğrencilere çeşitli eğitici broşürler dağıtıldı.
Düzenlenen seminerlerle ilgili bilgi veren DKMP Batman Şube Müdürlüğü teknik personeli Ömer Faruk Aydın, bütün canlıların yaşama hakkının olduğunu, temel ilkelerinin 'Koru ve Yaşat' olduğunu söyledi.
Aydın, "3 Mart Dünya Yaban Hayatını Koruma Günü nedeniyle Batman merkez Yavuz Selim Ortaokulu öğrencilerine yaban hayvanların hayatı önemi hakkında bilgilendirme semineri düzenledik. Bu seminerde hayatımızda çok önemli yeri bulunan canlıların nesli tükenmemesi için neler yapmamızı ve ne tür tedbirler almamızı öğrencilere bildirdik. Bu seminerde bütün canlıların yaşama hakkı olduğunun önemini hatırlattık. 'Koru ve Yaşat' sloganımız seminerler verdik. Gelecekte sahip olduğumuz yaban hayatındaki çeşitliliğin yok olmaması için her kesimden herkesin bu zenginliğe sahip çıkması gerekir. Program sonrası çocuklara müdürlüğümüzce broşür, not defteri ve kağıt dosyadan oluşan materyalleri dağıttık." ifadelerini kullandı.
Aydın, arazide bitki veya canlı hayvan türlerinin toplandığı görüldüğünde 156 Jandarma'ya ihbar edilmesini istedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0219 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 03VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 04300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 05KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 06“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 07BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 08“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 09Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 10Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 11Aranan 23 şahıs yakalandı
- 12UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 13Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 14Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 15Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"




Henüz Yorum yok