
Yöresel ürünler festivaline büyük ilgi
Batman'da 45 ilin katıldığı yöresel ürünler ve hediyelik eşya festivali yapıldı. Batman'da özel bir şirket tarafından Atatürk Parkında düzenlenen yöresel ürünler ve hediyelik eşya festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
45 ilden gelen katılımcılar kendi yörelerine has olan tatları Batmanlılara tanıttı. Malatya'dan ürünlerini tanıtmak için gelen Zübeyir Özcan, Malatya'nın ürünlerini ve özellikle kayısıyı tanıtmak için geldiğini belirterek, "Burada fındıklı, incirli, kayısılı cezerye yapıyoruz. Bunların hapsi el yapımıdır. Yaptığımız cezeryelerde katkı maddesi yoktur" dedi.
VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ
Festivalde stantları gezen Batmanlı Mecit Karataş, Batman'da bu tür festivallerin yılda en az iki, üç defa yapılmasını istediğini ve buradaki ürünlerde katkı maddesi olmadığı için tatlarının çok güzel olduğunu söyledi. Giresun'dan festivale katılan Hüseyin Şenemre ise, Batman'ın çok güzel bir il olduğunu, daha önce de geldiğini ve askerliğini de bu bölgede yaptığını belirterek, "Batman'a tereddütsüz geldim. Burada Giresun'a özel fıntık ezmesi yapıyoruz. Bu tamamen el yapımıdır. Ürünlerimiz fabrikasyon olsaydı stant, stant gezemezdik kendi ürünlerimizden yapıyoruz" diye konuştu. Stantların 2 gün boyunca Batmanlılara açık olacağı bildirildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
- 02GÜÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 03Belediye, park ve bahçelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor
- 04Afrodit İç Giyim’de Okul Hareketliliği Başladı
- 05UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 06BAT-RAY TANITILDI
- 07ARAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI
- 08BATMAN VAKFI KURULUŞ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR
- 09HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 10TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 11BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 12Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 13BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 14HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
- 15HEDEF 3’TE 3!
Henüz Yorum yok