
TEKSTİL SEKTÖRÜ ZORDA
TEKSTİL SEKTÖRÜ ZORDA
TEKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri tekstil sektörünün son dönem yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini ele aldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk başkanlığında toplanan dernek yönetimi Covid 19 salgınıyla beraber tekstil sektörünün yaşadıkları sorunları ele aldı. Daha önce maske ve tulum üretmek için gerekli altyapıya sahip olduklarını belirten dernek başkanı Öztürk, “üye işyerlerimiz günde yüz binlerce maske üretmektedir. Bu işyerlerimiz, temizliğe, hijyene ve personeller arasındaki sosyal mesafeye dikkat etmektedirler. Temizlik, hijyen ve sosyal mesafe konusunda firmaların hassas olması ve özen göstermesini özellikle istiyoruz.”
DİKA ÖZEL SEKTÖRÜ NEDEN YOK SAYIYOR
Toplantıda özel sektörün son yıllarda gerekli destekleri alamadıklarını belirten Öztürk, “Özellikle ülkemizde bulunan tüm kalkınma ajansları özel sektörü desteklerken DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) Batman’da özel sektörü neredeyse yok saymaktadır. DİKA bütçesinin tamamı kamu kurumlarına ayrılmaktadır. Şehrimizin en büyük iş istihdamı sağlayan tekstilin daha çok gelişebilmesi için DİKA hibelerinden de faydalanması gerekir. Batman ekonomisine hiçbir katkısı olmayan DİKA’nın kamu ve özel sektörü ayrımı yapmadan istihdamı ve üretimi arttıracak işletmelere hibe desteği sunmasını bekliyoruz. . Özel sektörün DİKA hibelerinden faydalandırılmaması yanlışından bir an önce vazgeçilmesini umuyor, bu konunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.”

BANKALAR FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ SUNMALI
Öztürk açıklamasının devamında, “Birçok işletme çek, senet, kredi, kira vb. ödemelerini yapamamakta veya yapmakta zorlanmaktadır. Bu zorlu süreçte işletmelerin ayakta kalabilmesi bu işletmelere faizsiz kredi imkanının acilen sağlanması gerekmektedir. Çek, senet ve kredi ödemesi olup bu ödemeleri yapamayan şirketlerin borçlarının sicillerine işlenmemesi ve ertelenmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca bankaların kredi şartlarının çok zor olduğu ve bu şartların bu zor süreçte esnetilip kolaylaştırılması gerekmektedir. İşletmeler bu zorlu süreçte gerek DİKA, KOSGEB vb devlet kurumları ve gerekse de bankalar nezdindi gerekli destekleri bulamazsa bu zorlu süreçte kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalır.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok