ÇİFTÇİ’DEN ÇAĞRI “BATMAN İSTİHDAMINA KATKI VERİN”
ÇİFTÇİ’DEN ÇAĞRI “BATMAN İSTİHDAMINA KATKI VERİN”
TÜİK’in 2024 verilerine göre kişi başına döviz mevduatı artışında Batman ilk sırada yer alırken Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, mevduat sahiplerine paralarını ekonomiye kazandırma çağrısında bulundu.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre, kişi başına düşen döviz mevduatı artışında nüfus oranına göre Batman birinci sırada yer aldı. Bu durumu değerlendiren Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, döviz mevduatı sahiplerine paralarını ekonomiye kazandırma çağrısında bulundu.
“DÖVİZ BİRİKTİRMEK ÖLÜ YATIRIM”
Oda Başkanı Çiftçi, özellikle döviz biriktirmenin ‘ölü yatırım’ olduğunu belirterek, bu kaynakların ticaret ve üretime yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Oda Başkanı Çiftçi “Batman, şu anda fırsatların en yoğun olduğu dönemlerden birini yaşıyor. İki yeni organize sanayi bölgemiz açıldı ve arsa başvuruları alınmaya başlandı. Halkımızın, tüccarlarımızın ve esnafımızın birikimlerini ticarete ve üretime yatırmasını istiyoruz. Üretim, dövizden ve diğer yatırım araçlarından çok daha karlı ve bereketlidir” dedi.
“ÜRETİM SUÇ ORANLARINI DÜŞÜRÜR”
Üretimin toplumsal faydalarına da değinen Oda Başkanı Çiftçi “Üretim, işsizliği azaltır, sosyal refahı artırır ve suç oranlarını düşürür. Gençlerimizin iş sahibi olması hem ekonomik hem de ahlaki açıdan büyük önem taşıyor. Batman’da ticaret yapmak isteyenlere yol göstermeye ve güvenilir yatırım alanları sunmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
“DÖVİZLERİNİZİ TİCARETTE DEĞERLENDİRİN”
Batman’ın yatırım potansiyeline dikkat çeken Oda Başkanı Çiftçi, üretimin şehrin ve ülkenin kalkınması için en önemli araç olduğunu söyledi.
Batman’ın büyümesi için üretimin arttırılması gerektiğini vurgulayan Oda Başkanı Çiftçi “Üretim her halükârda bir memleketin gelişmesi için, büyümesi için, ilerlemesi için olmazsa olmazımızdır. Bu hepimiz için de önemlidir. Yani birey için de fert için de toplum için de bu çok önemli, çok gereklidir. Biz istiyoruz ki halkımız gelsin dövizlerini ticarette değerlendirsin” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok