Kuşlar Aç Kalmadı
Soğukta aç kalan kuşlara yem takviyesi yapıldı
Çevre gönüllüleri, kar yağışı nedeniyle karnını doyuramayan kuşlara sahip çıkarak doğaya yem bıraktı.
Batman çevre gönüllüleri kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorluk çeken kuş türlerine sahip çıkmak için harekete geçti. Çevre gönüllüleri Recep Kavuş, Hasan Argünağa ve beraberindekiler park ve bahçeler gibi kanatlı hayvanların sıklıkla görüldüğü bölgeye giderek, hayvanların rahatça ulaşabilmesi için karton, naylon üstüne ve tel örgülere yem bıraktı.
"AZ DA OLSA HAYVANLARA BU HAVADA KATKI SUNUYORUZ"
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Batman çevre gönüllüleri Recep Kavuş ve Hasan Argünağa, "Batman ve çevresine yağan kar ile birlikte yaban hayvanlarının yaşam alanı karla kaplandı. Bu alanlarda yaban hayvanları ve kuşlar kardan dolayı beslenmekte ciddi sıkıntılar çekiyor. Biz de ekip olarak harekete geçip marul, ekmek ve lahana gibi malzemelerden oluşan yemleri alarak, doğal ortama bırakıp yaban hayvanlarının ve kuş türlerinin beslenmeleri için az da olsa katkı sunuyoruz" dedi.
Kavuş ve Argünağa, avcılara da uyarılarda bulunarak, "Batman merkez ve ilçelerindeki kar yağışının ardından toprak karla kaplandı. Bu nedenle kent merkezinde ve özellikle Batman çevresinde beslenmeye çalışan yaban hayvanlarının olduğunu bilen bilinçsiz avcılar bu durumu fırsata çevirip avlanmaya çalışıyor. Biz çevre gönüllüleri olarak yaban hayvanlarını düşünüp yem veriyoruz, onlar ise tersini yapıp avlıyorlar, bu duruma son vermelerini ve aynı hassasiyeti göstermelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 02KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 03BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 04BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 05MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 06BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU
- 07KAYMAKAM ÖZTAŞ, GERCÜŞ’TE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI
- 08PETROL CİTY AVM’DE RAMAZAN COŞKUSU
- 0911 BİN 604 KİŞİ SÜRÜCÜ AKADEMİSİ’NDEN FAYDALANDI
- 10NASIROĞLU ÇİFTİNDEN RAMAZAN ZİYARETLERİ
- 11BATMAN SPOR LİSESİ KIZ HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 12VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 13ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 14324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 15DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM




Henüz Yorum yok