Batman fıstık diyarı olacak
Sason İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Batman’da yapılacak aşılama çalışmaları kapsamında il merkezine bağlı köylerde 8 bin, Beşiri’ye 26 bin, Hasankeyf’e 4 bin, Gercüş’e 26 bin, Sason’a 10 bin, Kozluk’a 26 bin adet fıstık çöğürüne aşılama çalışmaları yapılacak.
Gerekli şartları taşıyan bahçelerde aşılanacak fidan sayısının alt sınırı 60, üst sınır ise 400 adet olarak belirlendi.
Yapılacak aşılama çalışmalarının tamamı anlaşma yapılan yüklenici firma tarafında yapılacağından dolayı bu projeden faydalanacak olan yetiştiriciler tarafından herhangi bir ödeme yapılmayacak. Sason İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eyyüp Aktaş, “İlçemizde fıstık yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerimiz, dilekçe ile müdürlüğümüze başvurmaları yeterli olacaktır.
Bu projede yer alan aşılama tamı ücretsiz ve yapılacak bütün çalışmalar anlaşmaya varılan yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Bu fıstık projesi sayesinde ilimiz 3-5 yıl içerisinde fıstık ihraç edecek illerin arasına gireceğine inanıyorum.
Fıstık çok önemli bir geliri olan bir üründür.
Muhafazası, satışı ve bakımı çok kolay olan bir üründür. Çiftçilerimizin talep etmesi durumunda ilçemize gönderilecek aşı gözünde sayıyı artırabiliriz.
İlçemiz son yıllarda özelikle çilek, böğürtlen ve arıcılıkta adını duyuran ve tarımda her geçen gün büyüyen bir ilçe haline geldiğini görmek bizleri yeni projelere itmektedir. Yeni projelerle çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR
- 02GENÇLER İÇİN FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
- 03TARIM VE İÇME SUYUNDA BÜYÜK HAMLE
- 0415 YIL ÜZERİ CEZALI 2 FİRARİ YAKALANDI
- 05MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 06 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 07EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 08Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 09Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 10Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 11Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 12BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 13BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 14EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 15ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER




Henüz Yorum yok