VALİ CANALP “DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Batman Valiliği, kentte hava kalitesini artırmak ve vatandaşlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak amacıyla çevre odaklı projelere hız verdi.
Batman Valiliği, kentte hava kalitesini artırmak ve vatandaşlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak amacıyla çevre odaklı projelere hız verdi.Daha Yeşil ve Temiz Bir Batman vizyonu doğrultusunda yürütülen çalışmalar, şehir estetiğini korumayı ve halk sağlığını güvence altına almayı hedefliyor.
Batman Çayı kenarındaki kum ocaklarının şehir dışına taşınması süreci hızlandırıldı. Valiliğin tebligatına rağmen taşınmayan üç kum ocağı, İl Özel İdaresi tarafından mühürlenerek faaliyetten men edildi. Bu adım, hem hava kirliliğinin azaltılmasını hem de şehir estetiğinin korunmasını amaçlıyor.
DOĞALGAZ VE KÖMÜR DENETİMLERİYLE TEMİZ ENERJİ
Doğalgaz altyapısının genişlemesiyle katı yakıt kullanımına bağlı hava kirliliği belirgin şekilde azaldı. Valilik koordinasyonunda kapasite artırılarak daha fazla mahalleye temiz enerji ulaştırılması hedefleniyor. Doğalgazın henüz ulaşmadığı bölgelerde ise düşük kükürtlü, kaliteli kömür kullanımı zorunlu hale getirildi ve denetimler sıklaştırıldı.
“ANIZ YANGINLARINA KARŞI ETKİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile jandarma ekiplerinin ortak çalışmasıyla anız yangınlarının önlenmesine yönelik kontrol mekanizması güçlendirildi. Bu sayede hem hava kirliliği önleniyor hem de toprak verimliliği korunuyor.
“SANAYİ TESİSLERİ DE ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK”
Beton ve Bims üretim tesislerinin şehir dışına taşınması için çalışmalar sürüyor. Yeni sanayi siteleri, modern altyapıya sahip olacak ve üreticilere daha verimli çalışma ortamı sunarken şehir merkezindeki çevresel yükü azaltacak.
VALİ CANALP “YARININ BATMAN’INI DA KORUYORUZ”
Vali Ekrem Canalp, yapılan çalışmaları değerlendirerek, “Batman’ın hava kalitesini artırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Amacımız sadece bugünü değil, yarının Batman’ını da korumaktır. Çocuklarımızın daha temiz ve yaşanabilir bir şehirde nefes almasını sağlıyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 02ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 03MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 04ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI
- 06RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
- 07ŞANSİ “70 BİN ÜYEMİZİN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ”
- 08BARAJLAR İÇİN ALARM
- 096 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI
- 10TÜM BİRİMLER TEYAKKUZDA!
- 11PETROLCİTY’DE BÜYÜK ÇEKİLİŞ
- 12ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 13Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 14ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 15TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”




Henüz Yorum yok