AFAD'tan gençlere "Afet Bilinci ve Farkındalık" eğitimi
AFAD İl Müdürlüğü Eğitmenleri tarafından gençlere afet anında neler yapmaları gerektiği ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunuldu.
İlk 3'lere dikkat çekildi
Özellikle Afet durumlarında "ilk 3" olarak tabir edilen müdahale olaylarının önemine vurgu yapan AFAD İl Müdürlüğü Eğitmenleri, “Özellikle afet durumlarında ilk 3 saniye, ilk 3 dakika, ilk 3 saat ve ilk 3 gün gibi zaman dilimlerinde ne yaptığınız kurtarma ve yardım çalışmaları için hayati öneme sahiptir. Her vatandaşın bunun bilincinde olması gerekir. AFAD İl Müdürlüğü olarak sürekli bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Herkesin bu alanda birer AFAD Gönüllüsü olması gerekir.” ifadelerini kullandı.
“Eğitimler devam edecek”
Bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirten Batman Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, “Gençlere Afet Bilinci Farkındalık eğitimi verildi. Verilen eğitim ile birlikte gençlere, afet öncesi ve sonrasında neler yapılmaları gerektiği, afet sırasında nasıl davranılması gerektiği, yaşadıkları evlerin herhangi bir afete göre nasıl hazırlanacağı gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Coronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen eğitim sonrasında gençlerde afet konusunda farkındalık oluşturuldu. Gençlik merkezimizde, mavi ve kırmızı yelekli gençlerimizi afetler hakkında bilgilendirdik. Birçok afete maruz kalma riskimiz var. Gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmek istedik. Afet esnasında, öncesinde ve sonrasında neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Bilinçlenmiş bir şekilde kendi ailelerine anlatmalarını istedik.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BA-MED’DEN 26 HAZİRAN’DA UYUŞTURUCUYA KARŞI FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 02Dağ Keçisi Yolunu Mu Şaşırdı? Yaklaşık 50 Yıl Sonra Yeniden Görüldü
- 03MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 04VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 05TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 06PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 07BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI
- 08KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 09MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 10ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 11Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 12UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 13Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 14Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 15EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU




Henüz Yorum yok