BATMAN BAROSUNDAN AÇIKLAMA
HDP Genel Merkezi önünde yaşanan ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a yapılan muameleyi eleştiren Batman Barosu, bu olayın dmeokrasi, insan hakları ve Anayasaya aykırı olduğunu belirtti.
Baro’dan yapılan açıklamada “Batman Milletvekili ve Baromuz üyesi Ayşe Acar Başaran bugün HDP Genel Merkezi önünde yaşanan bir tartışma sırasında bir polis memuru tarafından tehdit edilmiştir. Anayasanın 68. maddesine göre; siyasî partiler, demokratik siyasî hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olan bir milletvekilinin bir polis memuru tarafından alenen tehdit edilmesi Türkiye’de demokratik siyasal hayatın fiilen ortadan kaldırıldığı bir sürece girildiğinin işaretlerini taşıması nedeniyle oldukça tehlikeli ve endişe vericidir. Anayasanın 80. maddesine göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün Milleti temsil ederler. Dolayısıyla bu tehdit basit bir tehdit olmayıp millet iradesine yönelik bir tehdittir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın polis memuru hakkında adli soruşturma başlatması, Ankara Valiliği’nin ise idari soruşturma başlatarak ilgili polis memurunu açığa alması gerekmektedir. Aksi durum polis memurunun kurumsal bir cezasızlıktan faydalandığı anlamına geleceğinden milletvekillerini tehdit ve saldırılara açık hale getirebilecektir.
Batman Barosu olarak, polis memurunun tehdidini kınıyor, tehdide maruz kalan Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a ve üyesi tehdit edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve İçişleri Bakanlığı’na Türkiye’de siyasal partilerin serbestçe ve baskı altında olmadan faaliyetlerini sürdürmelerini sağlama çağrısında bulunuyoruz” şeklinde açıklama yapıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 02PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 03EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 04PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
- 05BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
- 06KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
- 07'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ
- 08HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
- 09İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 10Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu
- 11Batman’da istismar iddiaları sonrası yürüyüş çağrısı
- 12İŞ DÜNYASI VE SİYASET AYNI HEDEFTE BULUŞTU
- 13ÇETİN : "SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM EN GÜÇLÜ TAŞIYICI KOLONLARDIR"
- 14Güzellik sektörüne yeni soluk
- 15VALİ YARDIMCISI TANRISEVEN’E ANLAMLI ÖDÜL




Henüz Yorum yok