Batman’da Arıcıları destekleme ve geliştirme çaşılmaları başladı.
Batman’ın kozluk ilçesinde Arıcılık faliyetlerini destekleme ve geliştirme çalişmalari start aldı.
Batman’ın kozluk ilçesinde istihdamı artırmak ve ilçe ekonomisini canlandırmak amacıyla GAP İdaresinde kabul gören Arıcılık projeleri kapsamında,yapılacak çalışmalar ve faaliyetler ile ilgili fizibilite çalışmaları kozluk kaymakamlığı tarafından yerinde incelendi.
Kozluk Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve GAP İdaresi tarafından kabul edilen Arı ve arıcı güvende,Arıcılar el ele Birlikte Arı ürünleri üretimi Projeleri kapsamında,Yapılacak arıcılık faaliyetleri ile ilgili kontroller İlçe kaymakamı Osman bilici,ilçe tarım müdürü,İsmail Hakkı sağlam ve proje koordinatörü Ziraat Mühendisi Barış doyar tarafından yerinde incelendi.
Kozluk Kaymakamı Osman Bilici “ İlçemizde arıcılığın geliştirilmesi ve özendirilmesi hususunda ilçe tarım müdürlüğü bünyesinde kaymakamlığımız koordinesinde üç tane proje hazırladık, büyük bir emekle hazırlanan projelerimizi Gap idaresine sunduk, 2 tanesi kabul edildi.
Bu projelerimizden biririncisi’30 tane arıcımıza 20,şer tane arılı kovan teslim edecez,bununla beraber,organik arıcılık nasıl yapılır ile ilgili teknik olarak bilgilendirme yapılarak hem organik arıcılığı öğrenmelerini hem de geçim kaynaklarını sağlamalarını teşfik etmiş olacaz.Bir diğer projemizde 10 tane arıcımıza içerisinde ranzası lavabosu duşluğu ve 3 panellik güneş enerjisi bulunan konteynırlar vererek onların daha rahat şartlarda barınma ihtiyaçlarını sağlamaktır,arıcılık faliyeti yapan vatandaşlarımıza her zaman var gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz “dedi.
Batman'ın Sason ilçesinde istihdamı artırmak ve ilçe ekonomisini canlandırmak amacıyla kaymakamlık tarafından GAP İdaresi'ne sunulan 3 proje kabul ediKozluk Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan İpek Böcekçiliği Yaygınlaştırma ve Üretimi Artırma Projesi, Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Okullar Hayat Bulsun Projesi GAP İdaresi tarafından kabul edildi.
Kozluk Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarafından Sunulan 2 proje onaylanan 67 proje arasında yer aldı. Kozluk İlçe Tarım ve Orman Müdürü kabul edilen Projelerle ilçemize tarımsal üretim ve altyapı konularında ciddi bütçeli yatırımların çekildiği bu projelerle ilçemiz tarımsal alt yapı ve üretim konularında bir adım daha ileri gideceği vurgulandı. İlçe Müdürü İsmail Hakkı SAĞLAM Projeler nihayetlendirilip faaliyete geçtiğinde ilçemizde organik tarıma geçiş yapılacağı, üreticilerimizin bir nebze daha refah seviyesinin artacağını, projelerin ilçemizde katma değer katacağını belirtti.
.jpeg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 02Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 03ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 04TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A PETROLSPOR FORMASI
- 06TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN EĞİTİMDE ŞİDDET UYARISI
- 07SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
- 08ANAVATAN PARTİSİ’NDEN TURGUT ÖZAL’A YILDÖNÜMÜNDE ANMA
- 0915 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN BATMAN’DA BİRLİK MESAJI
- 10ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 11ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 12OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 13OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 14TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 15WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI




Henüz Yorum yok