Dershaneler kapatılınca kurslar büyük ilgi gördü
BATMAN /2016-08-09 17:03:47
Milli Eğitim Bakanlığının onayıyla Batman’da açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapatılan özel dershanelerin ardından yoğun bir ilgi görüyor.
Kurslardaki veriler ile ilgili bilgi veren Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi, kent genelinde 52 okulda 6 bin 924 öğrencinin ücretsiz kurs gördüğünü belirtti. Kayıtların devam ettiğini söyleyen yetkili, kurslarda 398 görevli öğretmen tarafından eğitim verildiği kaydetti.
Batman Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi'nde verilen eğitim ile ilgili bilgi veren okul öğretmenlerinden Mehmet Çelik, kursların yaz tatilinin başından yaz tatilinin bitimi olan 10 Eylül tarihine kadar devam edeceğini söyledi.
Çelik, "Batman'ın birçok okulunda olduğu gibi Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi olarak yaz tatilinin başlamasıyla beraber öğrencilerimizin ihtiyaçlarına binen destekleme ve yetiştirme kursları açtık. Havalar sıcak olmasına rağmen birçok öğrencimiz kayıt yapmış ve kursa gelmeye devam ediyor." dedi.
Kursların 09.00 ile 12.30 saatleri arasında verildiğini belirten Çelik, "Öğrencilerimize hem okuldaki derslerine takviye olarak ders veriyoruz. Hem de üniversite sınavına hazırlık yapıyoruz. Öğrencilerimizin çoğu maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizdir. Özel dershanelere ve özel etüt merkezlerine gitme imkânları yoktur. Öğrencilerimizin bu ihtiyacını burada karşılıyoruz. Öğrencilerimiz verdiğimiz derslerden çok fayda görüyorlar. Elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Kurslarda eğitim gören öğrenciler, kurslardaki eğitimin kendilerine çok fayda sağlayacağını belirterek, eğitim gördükleri kaynak kitapların sıkıntısını çekmediklerini ifade ettiler.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 02Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 03ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 04TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A PETROLSPOR FORMASI
- 06TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN EĞİTİMDE ŞİDDET UYARISI
- 07SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
- 08ANAVATAN PARTİSİ’NDEN TURGUT ÖZAL’A YILDÖNÜMÜNDE ANMA
- 0915 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN BATMAN’DA BİRLİK MESAJI
- 10ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 11ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 12OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 13OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 14TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 15WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI




Henüz Yorum yok