FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
Yeni belirlenen asgari ücret artışının ardından, fırsatçı fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla Batman’da denetimler artırıldı. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, özellikle gıda, içecek ve perakende sektörlerini mercek altına aldı.
Yetkililer, asgari ücret artışının maliyet unsurlarından yalnızca biri olduğunu vurgulayarak, bu artışın ürün ve hizmet fiyatlarına doğrudan ve orantısız yansıtılmasının ekonomik gerçeklerle uyuşmadığını belirtti. Haksız fiyat artışlarına asla izin verilmeyecek mesajı verilirken, denetimlerde fiyat etiketleri, kasa ile raf fiyatı uyumu, stok durumu ve mevzuata aykırı uygulamalar detaylı şekilde inceleniyor.
Mevzuata uymayan işletmelere idari para cezaları uygulanacağı ifade edildi. Vatandaşlar ise karşılaştıkları şüpheli fiyat artışlarını Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, Haksız Fiyat Artışı Bildirim Sistemi veya Batman Ticaret İl Müdürlüğü’nün 0 (488) 215 28 14 numaralı telefonu aracılığıyla bildirebilecek. Bildirimlerin hızla değerlendirilerek işlem yapılacağı kaydedildi.
Ticaret Bakanlığı’nın ülke genelinde benzer denetimleri yoğunlaştırdığı, asgari ücret zammının enflasyonu tetikleyecek fırsatçılığa dönüştürülmemesi için kararlı bir tutum sergilendiği belirtildi. Yetkililer, vatandaşların duyarlılığının bu süreçte büyük önem taşıdığını vurguladı.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 02VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 03TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 04PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 05BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI
- 06KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 07MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 08ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 09Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 12Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 13EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 14Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 15Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi




Henüz Yorum yok