Hayırseverler, Umut Kervanı aracılığıyla Suriyeli aileye yardım eli uzattı
Olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileye ulaşan Batman’daki bir grup hayırsever, sosyal medya üzerinden yaklaşık 14 bin TL nakdi yardım topladı. Hayırseverler, Umut Kervanı üzerinden mağdur aileye ulaşarak gıda ve ev eşyası yardımında bulundu, ailenin 2 yıllık erzak ve kiralarını karşılayacağını belirtti.
Batman Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Bereket Şengül, duyarlılıklarından ötürü hayırseverlere teşekkür etti.
“Fakirlere yardım eli uzatalım”
Böylesi yardım dayanışmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Şengül, “Melike Hamza ablamızın evindeyiz. Kendileri Suriye’den göç etmiş. Yaklaşık 4 yıldır yanımızda kayıtları mevcuttur. Bizler Umut Kervanı olarak imkanlar dahilinde bu aileye yardım yapmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerin katkılarıyla şu anda ailemize gıda, battaniye, halı gibi ev eşyası getirdik. Hayırseverlerimiz düzenli şekilde onların 2 yıllık kiralarını, gıda ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Allah hayırlarını kabul etsin.” dedi.
Konuşmasında hayırseverlere çağrıda bulunan Şengül, “Bu ve bunun gibi fakir ailelerimiz var. Bu ailelere yardım eli uzatalım.” ifadelerini kullandı.
“2 yıllık erzak ve kiralarını karşılayacağız”
Mağdur Suriyeli aileye ulaştırılmak üzere 14 bin TL yardım topladıklarını ifade eden hayırsever Basri Ezer ise şunları söyledi:
“Bir yakınım fakir bir ailenin olduğunu söyledi. Bizde Umut Kervanı aracılığıyla fakir ailenin oturduğu evi incelemeye geldik. Ailenin gerçekten de yardıma muhtaç olduğunu gördük. Evde neredeyse bir battaniyeleri vardı ve üzerinde yatıyorlardı. Yiyecek namına buzdolaplarında hiçbir şey yoktu. Bu durumu sosyal medya hesabımda paylaştım. Arkadaşlarımız bu duruma kayıtsız kalmadılar. Yaklaşık 14 bin liralık bir yardım gönderdiler. İnşallah bu süreçte Umut Kervanı ile birlikte 2 yıllık erzak ve kiralarını karşılayacağız. Yardımı olan herkesten Allah razı olsun.”
Kendilerine yardım yapılan Suriyeli aile de hem Umut Kervanına hem de hayırseverlere teşekkür etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 02 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 03EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 04Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 05Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 06Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 07Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 08BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 09BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 10EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 11ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 12KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 13BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 14Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 15YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA




Henüz Yorum yok