"İkinci OSB için de startı veriyoruz"
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından özel sektöre yönelik "Devlet Destekleri Batman Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.
Yatırım, üretim, istihdam, ihracata yönelik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum müdürlerinin yanı sıra Dicle Kalkınma Ajansından destek alan özel sektör ve kurumlar katıldı.
Bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Hulusi Şahin, Batman’ın girişimci ruha sahip bir şehir olduğunu söyledi. Şahin, "Batmanlılar çok çalışkan, mücadeleci insanlardır. Özellikle burada üretim kültürü var. Bu herhalde petrol şehri olmasının sonucudur. Batman çok avantajlı bir coğrafyadadır. Konumu çok güzel, iklimi mükemmel, çok ciddi tarım potansiyelimiz var. Çok geniş arazilerimiz, su, güneş ve sanayi altyapısı da var. Demiryolu, karayolu var, hudutlara yakınız. Hudut kapıları belki bugün bize çok büyük katkı sağlamıyor olabilir; ama yarın çok büyük fırsatlara gebedir. Önümüzde iyi fırsatlar var, biz Batman olarak bunu iyi değerlendirmek istiyoruz." dedi.
"Sanayicilerimiz bizden ciddi anlamda sanayi parseli talep ediyorlar"
Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisi çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Şahin, "Biz Organize Sanayi Bölgemizde yeni bir 2 bin dönümlük daha önce hazırlanmış bir alanda sanayi parselleri oluşturduk, hizmete açılması konusunda hızlı bir şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Burada 630 dönümlük bölüm çok kısa bir süre içerisinde hayata geçirilecek. Kalan bin 370’i de bir sonraki aşamada devreye girecek. Ama bunların da yetmeyeceğinin farkındayım. Çünkü sanayici arkadaşlarımız bizden ciddi anlamda sanayi parseli talep ediyorlar." ifadelerini kullandı.
"İkinci OSB devreye girecek"
Şehirde yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi veren Şahin, "Biz ikinci OSB için de startı veriyoruz. Bugün, yarın olabilecek bir şey değil; ama orta vadede ikinci OSB devreye girecektir. Bunun çalışmalarına bugünden itibaren başlıyoruz. Bu basamak basamak devam ettirilecek. Bu çok önemli bir faaliyettir. Bir de tekstile özel bir çalışmamız var. Tekstilci dostlarımızın arsa sanayi parseli taleplerine daha hızlı bir şekilde cevap verebilmek için de bir arayış içerisindeyiz. Çeşitli formüller üzerinde çalışıyoruz. Bu hususta da yakın zamanda hızlı sonuçlar alıp çeşitli büyüklüklerde arsalar üretmek istiyoruz. Yine daha küçük tekstilcilerimize de cüzi bir ücretle kiraya verebileceğimiz iş geliştirme merkezi arayışı içerisindeyiz. Bunlar şu anda hazırlık aşamasında; ama önümüzdeki yazdan tezi yok hayata geçirilebilecek şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz." diye konuştu.
Program DİKA’nın bilgilendirme tanıtım gösterimi ile devam etti.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 02EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 03ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 04KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 05BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 06Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 07YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 08METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 09GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 10VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 11VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 12İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 13PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 14BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 15AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ




Henüz Yorum yok