İnternet bilinçli kullanıldığında nimet bilinçsiz kullanıldığında külfettir
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren BATSO Genç Girişimciler Kurulu, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığına iade-i ziyarette bulundu.
BATSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ulaş Demirhan ve yönetim kurulu üyelerini, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve partililer karşıladı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ticari piyasa üzerindeki etkilerin konuşulduğu ziyarette, teknoloji bağımlılığı, Batman'ın yerel sorunları ve toplumsal meseleler ele alındı.
HÜDA PAR'ın Batman'da yaptığı çalışmaları takip ettiklerini belirten Demirhan, ilin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla ortaya konulan çalışmaların desteklenmesi ve bu çalışmaları yapanların takdir ve teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.
"Sivil toplum ve siyasiler diyalog içinde olmalı"
Genç Girişimciler Kurulunun partilerine yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnun olduğunu dile getiren Durmaz, "Yerel meseleler başta olmak üzere, toplumsal sorunların tespiti ve çözümü konusunda sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin diyalog içinde bulunmaları, milletin ve memleketin faydasına olacaktır. Bu anlamda BATSO Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin ziyaretlerini önemsiyorum." ifadelerini kullandı.
"Bağımlılığa karşı bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı"
Salgın kısıtlamalarından dolayı ilköğretim ve yükseköğretimde eğitimin uzaktan yapıldığını söyleyen Durmaz, "Eğitimler uzaktan olunca doğal olarak çocuklar ve gençlerin telefon, tablet ve bilgisayar kullanımı artıyor. Derslerden sonra da kullanmaya devam ediyorlar. Bu da ister istemez teknoloji bağımlılığı sorununu beraberinde getiriyor. Bu ciddi bir sorundur. Bunun önüne geçmek için toplumda bilinçlendirme çalışmaları yapılmalıdır." şeklinde konuştu.
"İhtiyaç halinde kullanılması gerektiği bilinci oluşturulmalı"
İnternet kullanımı konusunda dengenin sağlanılması gerektiğini vurgulayan Durmaz, şunları söyledi:
"İnternet bilinçli kullanıldığında nimet, bilinçsiz kullanıldığında ise külfettir. Azı yarar, çoğu zarardır. Bu dengeyi sağlamak gerekir. Bunun için de ihtiyaç halinde kullanılması gerektiği şeklinde bir bilincin oluşturulması lazımdır. Çocuk ve gençlerde bu bilinç oluşursa kanaatimce teknoloji bağımlılığının önüne geçmek daha kolay olacaktır."
"Bilinçli teknoloji kullanıcısı sayısını artıracak çalışmalar yapılmalı"
Bilinçli teknoloji kullanımı için alternatif çalışmalara ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Durmaz, her bireyin bilinçli teknoloji kullanıcısı olması gerektiğini ifade etti.
Durmaz "İlimiz Batman için bu bir hedef olarak belirlenmelidir. Bunun için elbette bazı çalışmalar yapılmalıdır. Kamu spotları, e-seminerler, e-broşürler, ebeveynlerin teknoloji konusunda eğitilmesi, güvenli internet kullanımının yaygınlaştırılması ve bunlarla beraber evde ailece yapılabilecek aktiviteler, kitap okumayı sevdirecek etkinlikler ile okuma seferberlikleri gibi alternatif çalışmalar, bilinçli teknoloji kullanıcısı sayısını artıracaktır." diye konuştu.
Ziyaret, karşılıklı iyi dilek temennileriyle sona erdi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok