Kapanan köy yollarını açma çalışmaları sürüyor
Batman'da Cuma gece başlayan yoğun kar yağışı özellikle ilçelerde etkisini sürdürmeye devam ediyor. İlçeleri etkisi altına alan yağışlar nedeniyle 54 köy ve 75 mezranın yaklaşık 500 kilometrelik yolu ulaşıma kapandı.Kapanan yolların açılması için çalışmalar sürüyor.
İl Özel İdaresi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kapanan köy ve mezra yollarının açılması için, 85 iş makinesi ve 120 personelle başlatılan yol açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
İl Özel İdaresi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Kar seviyesinin yer yer 3 metreye ulaştığı Kozluk Akçakışla-Damarlı grup köy yolunda ekiplerimizin karla mücadelesi aralıksız devam ediyor. Gercüş ilçemize bağlı 3 köy 30 kilometrelik yol, Hasankeyf ilçemize bağlı 1 köyde 7 kilometre yol, Kozluk ilçemizde 30 köy ve 50 mezrada toplam 195 kilometrlik yol ve Sason ilçemizde 20 köy ve 25 mezrada toplam 180 kilometrelik yol kar yağışı nedeni ile kapalı olup, açma çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için ekiplerimiz 24 saat çalışmalarını sürdürmektedirler. Olası don ve buzlanmaya karşı kaya tuzu alımı yapılarak hazırlıklar tamamlandı." denildi.
Öte yandan etkili olan kar yağışının ardından Batman Belediyesi’ne bağlı ekiplerin, kent merkezinde kar temizleme ve tuzlama çalışmaları da aralıksız devam ediyor.
Dün geceden bu yana bir çok farklı noktada çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, özellikle ana arterlerde ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda çalışmalara ağırlık verdi Vatandaşların mağdur olmaması için çalışma yürüten ekipler, acil müdahale gerektiren alanlar için de ayrı bir ekip oluşturarak gelen şikayetleri kısa zaman içerisinde çözüme kavuşturuyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 02HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 03KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 04Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 05KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 06BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 07BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 08KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU
- 09ÖZ BELEDİYE-İŞ’TEN KIŞ MESAİSİNDEKİ İŞÇİLERE DESTEK MESAJI
- 10Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 11Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 12KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 13EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 14Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 15ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ




Henüz Yorum yok