BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
Batman’da madde bağımlılığıyla mücadele için tarihi bir adım atılıyor.
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, bu ciddi soruna karşı yeni bir proje başlattıklarını duyurdu. BATSO Başkanı Demir, özellikle gençlerin bu tehlikeli bataklığa sürüklenmesine sessiz kalmayacaklarını belirterek “Artık bir dur demek zorundayız” dedi.
.jpg)
YARIM KALAN PROJE YENİDEN HAYATA GEÇİYOR
Başkan Demir, yıllar önce Avrupa Birliği destekli bir projeyle İtalya’da örnek bir rehabilitasyon merkezini incelediklerini ancak sürecin yarım kaldığını hatırlattı. Şimdi ise bu projenin kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceğini söyledi. İtalya’daki modelde gençlerin ilaçsız yöntemlerle tarım, hayvancılık ve zanaatla hayata yeniden kazandırıldığını belirten Başkan Demir “Batman’da da gönüllülük temelli, üretime dayalı bir vakıf modeli kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kentte kurulması planlanan AMATEM Tedavi Merkezi’nin önemine değinen BATSO Başkanı Demir, BATSO’nun daha kapsamlı bir rehabilitasyon merkezi ile sürece destek olacağını belirtti. Bu vakfın, Batman’ın geleceği için dönüm noktası olacağını vurguladı.
“BU MÜCADELE BENİM VASİYETİM OLACAK”
Demir, bu kritik mücadeleye kişisel katkısını da açıkladı. Daha önce verdiği 500 bin liralık katkı sözünü 5 milyon liraya çıkardığını duyuran BATSO Başkanı Demir “Başkan olsam da olmasam da bu vakfa ömrüm boyunca hizmet edeceğim. Bu mücadele benim vasiyetim olacak” diyerek konuya olan bağlılığını dile getirdi. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, akademisyenler ve uzmanlarla ortak bir istişare süreci başlatılarak, vakfın temelleri atılacak.
.jpg)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 02VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 03TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 04İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
- 05Babaeski Görkey İlçe Halk Kütüphanesinden devir alınmıştır.
- 06Şansi, Beşiri’de Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 07Bayram Öncesi Berber ve Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak
- 08VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 09VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 10BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 11FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 12BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 13SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 14Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 15Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek




Henüz Yorum yok