KLİPPEL FEİL SENDROMLU HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU.
KLİPPEL FEİL SENDROMLU HASTA MİKROCERRAHİ İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU.
Iraktan gelen KlippelFeil Sendromlu SardarSareedYaseenIsmael isimli hastamız yıllardır şiddeti giderek artan sol kol ağrısı ile hastanemize başvurdu.
Ameliyat hakkında bilgi verenBeyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mesut KASIMOĞLU; Hastamızın son zamanlarda şikâyetleri o kadar artmış ki son birkaç ay sol kolunda kuvvet kaybı da oluşmaya başlamış. Bardak dahi tutamaz duruma gelmiş. Irak’ta başvurduğu sağlık merkezlerinde ameliyatın çok riskli olduğu ve ırakta yapılamayacağı söylenmiş.
Hastamızın yapılan muayenesinde ağrı, hassasiyet ve güç kaybı nedeniyle sol kolunda ciddi hareket kısıtlılığı ve derin tendon reflekslerinde artış saptandı. Yapılan tetkiklerde hastamızda KlippelFeilsendromu tespit edildi. Bu sendromun özelliklerinden biri de boyun kemiklerinin birleşik ve eğri olmasıdır. Bu durum zemininde gelişen boyun fıtığı aşırı derecede ilerleyerek beyinden gelen ve boyundan geçerek kollarımızın, bacaklarımızın uyarılmasını sağlayan sinirleri aşırı derecede sıkıştırabilmektedir. Ve bu sıkışmaya bağlı olarak ağrı ve kas gücünde azalma görülmektedir.
Hastamızın mevcut klinik durumunun daha da kötüye gitmesine izin vermemek adına derhal ameliyat kararı alındı. Ameliyat hazırlıkları sonrasında operasyona alınan hastamızın ameliyatı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Boyun önünden girilerek mikroskop altında gerçekleştirdiğimiz ameliyat sonrası ilk 1 saatte hastamız kolunu hayatı boyunca hiç bu kadar kuvvetli ve rahat hissetmediğini belirtti.
Tüm ağrıları geçerek kolundaki gücü tekrar geri dönen hastamızın ertesi gün taburculuğunu planladık. Irak’a dönmesinin bu kadar erken olabileceğini tahmin edemeyen hastamızın kendi isteği üzerine kendisini bir gün daha misafir ettik ve ameliyat sonrası 2. Gününde şifa ile ülkesine uğurladık.
Mikroskop altında gerçekleştirdiğimiz bu ve benzeri ameliyatlar ile hastalarımızın ameliyat sonrası iyileşme süreci çok daha hızlı olup aynı zamanda hasta konforu da arttırılabilmektedir.
P.C.O. derneği müdürü Sherzad ABDİ kendilerine başvuran hastaların Dünya Hastanesinde sağlığına kavuşmasından ve hastane çalışanlarının yoğun ilgisinden memnuniyetlerini ifade etmişlerdir.
Etiketler : #batman,#objektif,#haber,#gazetesi,#KLİPPEL FEİL SENDROMLU HASTA MİKROCERRAHİ İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU.,
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 02Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 03Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 04Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 05DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 06HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 07BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 08Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 09HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 11ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 12BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 1342 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 1440 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 15“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”




Henüz Yorum yok