
Batman Barosu Avukatlarından Destek Eylemi
Ankara’ya girişi engellenen barolara Batman Barosu avukatlarından destek geldi. Öğlen saatlerinde Batman Barosu önünde bir araya gelen avukatlar.Barolarla ilgili yeni yasa değişikliğine karşı ‘savunma yürüyüşü’ başlatan baro başkanlarına Ankara girişinde polis müdahale etti. Baro başkanlarına destek olmak amaçlı basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasını Batman Barosu avukatlarından Ferhat Özdemir yaptı.
Avukatlık Kanunu'nu ile ilgili yapılan çalışmaların geri alınması, özgür - demokratik bir hukuk devletinin inşası, savunma ve savunmanın özgürlüğü için yürüyen Baro Başkanlarımızın "Savunma Yürüyor" eyleminde, haksız ve hukuka aykırı bir şekilde polis müdahalesi ile karşılaşılmış ve hatta bazı Baro Başkanlarımız fiziksel saldırıya uğramışladır.
Baro Başkanlarına yapılan bu saldırı, avukatlara, diğer bir deyimle, halkın hak arama özgürlüğüne yapılmıştır. Anayasanın 34. maddesine göre; "Herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir." Hiç kimse anayasadan üstün değildir ve hiçbir yurttaş söz konusu anayasal hakkın kullanılmasından mahrum bırakılamaz.
Baro Başkanlarımıza Ankara girişinde yapılan haksız ve hukuka aykırı müdahale, yapılan eylemi, yasa taslağına karşı taleplerin dillendirildiği bir yürüyüş olmaktan çıkarıp, Anayasanın yok sayılmasına karşı bir direnişe dönüştürmüştür. Mevcut durum bu ülkedeki kadın cinayetlerinin, çocuk cinayetlerinin ve istismarlarının neden arttığını, adaletin nasıl yok olduğunu gözler önüne sermiştir. Unutulmamalıdır ki avukatın sesi kesilirse toplumun nefesi kesilir.
3 baro yada 80 baro için değil 130 bin avukatın, 83 milyon vatandaşın hakları ve hukukun - adaletin güvencesi için yürüyen Baro Başkanlarımıza yönelik bu tutum karşısında savunmanın ve Baro Başkanlarımızın yanındayız. Hukukun ve adaletin güvencesi olan Barolarımızın Başkanlarına yapılan bu antidemokratik müdahaleyi kınıyor ve bu hukuk dışı durumun devamı halinde tüm meslektaşlarımızla birlikte mücadeleyi yükselteceğimizin bilinmesini istiyoruz.
Unutulmamalıdır ki çekiştirilen, yerlerde sürüklenen cübbeler bir gün gelir sizin de tek umudunuz olur.
Yapılan basın açıklamasının ardından baroya ait avukatlar Batman Barosu önünde oturma eylemi yaptı
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 02AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 03Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 04Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 05Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 06İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 07Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 08Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 099 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 10Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 11Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 12Can Dostlarımız Güven İçinde
- 13KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 14UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 15KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
Henüz Yorum yok