BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN KURTULDU
20 yaşındaki hastanın tedavisini başarıyla gerçekleştiren Nefroloji Uzmanı Dr. Zeki Kemeç şunu söyledi, “İnsan ayakta tutan kemiklerdir, kemikleri örten ve hareket etmemizi sağlayan kaslardır. Kaşık tutmak, saç taramak, yürümek, oturmak ve ayağa kalkmak gibi hareketleri kaslar vasıtasıyla yapıyoruz. Kas yıkım nedenleri oldukça fazladır. Depremler, ağır sporlar, ilaçlar, toksinler, yüksekten düşmeler, şiddetli enfeksiyonlar, işkence ve şiddete maruz kalma gibi belli başlı nedenlerdir. Belli bir düzeyde miyoglobin böbrekler yolu ile atılıyor. Zamanında müdahale edilmediğinde böbrek zarar görür.
Çok riskliydi
Tuncay Toprak kas yıkımı yaşayan bir hastamızdır. Soğuk bir günde koyun otlatıyor. Gün sonunda yoruluyor, koyunların peşinden koşarken ayağı kayıyor. Dengesini kaybedip tepenin yamacından düşüyor ve tepenin dibine kadar takla atarak yuvarlanıyor. Hasta aynı gün evine gidiyor. Ertesi gün şiddetli kas ağrısı olunca Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemizacil servisine getiriliyor. Acilde yapılan analizlerinde kemik kırığı yoktu. Karın ve göğüs boşluklarındaki organlarda ve kafatasında bir hasar bulunmadı. Laboratuvar değerlerinde böbrek değerleri yüksekti. Böbrek yetmezliği olunca tarafımıza konsülte edildi. Çok riskliydi böbreğin çürüme ihtimali vardı fakat çok erken davrandık. Hemen nefroloji servisine yatırdık. Yoğun serum ve bikarbonat takviyesi ile böbrekleri yavaş yavaş düzeldi. Süzülmesi ile geri döndü. Kontrollü tedavi ile hastamız kronik böbrek yetmezliğine girmedi ve hemodiyaliz ihtiyacı olmadı. Hasta şifa buldu.”
Çok mutluyum
Mutlu bir şekilde doktoruna ve servis çalışanlarıma teşekkürlerini sunarak taburcu olan Tuncay Toprak, “Hayatımı kurtardınız. Hemodiyalize girmediğim için ayrıca çok mutluyum. Burada kaldığım sürede bana göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 011 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 02"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 03ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 04Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 05Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 06Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 07DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 08HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 09BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 10Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 11HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 12BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 13ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 14BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 1542 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI




Henüz Yorum yok