
"HAYATA DOKUN"
Batman'da "Hayata Dokun" projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi
Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde öğrencilere daha iyi eğitim sunmak amacıyla imzalanan "Hayata Dokun" projesi kapsamında İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ders verildi.
Öğrencilere "Yeni teknolojilerin insan sağlığı ile ilgili alanlarda kullanımı" konusunda ders veren Batman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Salih Çelik, günümüzde teknolojinin hızlı gelişiminin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük yenilikler getirdiğini anlattı.
Sağlık hizmetleri üretiminde yararlanılan teknik ve teknolojilerde görülen hızlı gelişimin bu teknolojiyi uygulayan profesyonellerin ve hastaların tutumlarını olumlu etkilediğini belirten Çelik, ilaç ve tıbbi donanımı kullanarak hizmet üreten sağlık hizmetleri alanının sosyoekonomik gelişmelere, sosyal ve ekonomik açılımlara diğer alanlara göre daha yatkın olduğunu ifade etti.
Gelişmiş ve ileri teknolojik seviyeye sahip ülkelerin, hem bilim ve teknoloji ile ilgili genel tavırlarında hem de sağlık teknik ve teknolojileri konusunda kontrollü ve düzenli bir yönetim politikası uyguladıklarını söyleyen Çelik, teknolojinin hayatın her alanını kolaylaştıran bir yönü olduğunu dile getirdi.
Modern çağın ayrılmaz bir parçası olan teknolojinin insan hayatının hemen hemen bütün alanlarında varlığını gösterdiğini vurgulayan Çelik, sağlık sektöründe de hizmet verimliliği ve tanı güvenilirliğini arttırmada teknolojinin büyük bir önemi olduğunu sözlerine ekledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 02JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 03TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 04DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 052 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 06BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 07MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 08AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 09Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 10Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 11Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 12İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 13Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 14Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 159 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
Henüz Yorum yok