“Bangladeş’teki idamlar tüm Müslümanlara ihtardır”
Bangladeş'te 1971 bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslamî lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Yapılan idamların Müslümanların sessizliğinden kaynaklandığına işaret eden Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Müslümanları bir an önce uyanışa davet etti.
Ergin, "Bangladeş’te idam edilen Motiur Rahman Nizami ve Cemaat-i İslami’nin liderlerinin idamlarını üzülerek duyuyoruz ve nefretle kınıyoruz. Onlar şehittirler. Bizler onlara değil kendimize üzülüyoruz. İslam dünyasının ve İslam âlimlerinin yaşanan bu musibetlere rağmen sessizliği hakikaten bizleri derinden üzüyor. Yaklaşık 2 milyar Müslüman’dan bahsediliyor ama İslam’ın yetiştirmiş olduğu bu nadide insanların idamına bir ses çıkaramıyoruz." dedi.
“Müslümanları birlikteliğe ve uyanışa davet ediyoruz”
İslam kıyafetiyle görünen insanlar tarafından âlimlerin idam edilmesinin çok manidar bulduğunu söyleyen Ergin, “Bu idamlar bizce uluslararası emperyalizmin topyekûn İslam’a savaş açtığını gösteriyor. Dünyanın her tarafında Müslümanlar katlediliyor. Müslümanlar aslında sınanıyor. Bugün Bangladeş’te yapılan bu idamlar aslında biz Müslümanlara da bir ihtardır. Müslümanlar olarak bu zulümlerin bize ulaşmayacağına inanıp ve buna tepkisiz, sessiz kalırsak yanılırız. Emperyalistler peyderpey Müslümanların tepkisini ölçüyorlar ve böylelikle projelerini ikame etmeye çalışıyorlar. Bu şehitlerimiz sayesinde inşallah Allah Müslümanlara veraset ve uyanış verir. Küfre karşı durmaları gerekirken Müslümanlar birbirleriyle uğraşmaya çalışıyorlar. Bu bizi zayıflatıp, emperyalistlerin elini güçlendiriyor. Bunun için Müslümanları birlikteliğe ve uyanışa davet ediyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 02DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 03KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 04122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 05KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”
- 06“DOĞRU HABERCİLİK DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”
- 07“İLKELİ HABERCİLİK TOPLUMUN GÜVENCESİDİR”
- 08O BULVAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR
- 09ANALİG ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN ZİRVEDE
- 10PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 11BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 12HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 13“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 1429 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 15BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok