Batman’da esnaf ikinci günde kepenk açmadı
Batman’da dün “kaçak cep telefonu” sattığı gerekçesiyle baskın yapılan esnaf, bugün de kepenk açmayarak tepkisini gösterip mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Sabah saatlerinde iş yerleri önünde toplanan çarşı esnafı, dün gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen esnaf arkadaşlarının bırakılması için topluca adliye binasının önüne gitti. Adliye önünde bekleyişini sürdüren esnaf, adliyeye sevk edilen esnaf arkadaşlarının bırakılmasını istedi.
Burada esnaf adına konuşan Mehmet Demirhan, bir kez daha mağduriyetlerinin giderilmesini isteyerek, yetkililere çağrıda bulundu.
“Arkadaşlarımız bırakılmadığı müddetçe açmayacağız”
Yaşanan olayda üzüntülü olduklarını belirten Demirhan, “Mağduriyetimiz giderilmemiştir. Dün bazı arkadaşlarımız gözaltına alınmıştı. Bazıları bırakıldı, bazıları hâlâ savcılıkta ifade veriyor. Dün AK Parti Milletvekili ile de görüştük, Sayın valimizle de telefonla görüştük. Arkadaşlarımızın 1 saat içerisinde bırakılacaklarına, mağduriyetimizin giderilmesine dair söz verdiler. Maalesef öyle olmadı. Bugün kimse telefonlarımızı açmıyor, arkadaşlarımız da içeride savcılığa ifade veriyorlar. Biz kepenklerimizi bugün de kapattık. Bu arkadaşlarımız bırakılmadığı müddetçe açmayacağız, her gün burada eylem yapacağız.” dedi.
"Tamirci olan arkadaşlarımızın tamire gelen cihazları alındı"
Polisin dünkü sert tavrına da tepki gösteren Demirhan, “Dünyada böyle polis baskını yok. Polis gelip faturalı cihazı da alıyor, faturasız cihazı da alıyor. parfüm alıyor, kolonya alıyor, tamire gelen telefonları alıyor, çocuk tokası alıyor. Bunların hepsi faturasız değil ki. Diyelim ki benim faturalı cihazımızı götürmüş emniyete, mahkeme kararı ile 6-7 ay o faturalı cihaz orada kalacak. Daha sonra o cihaz bozulmuş, kırılmış şekilde iade edilecek. Bu şekilde biz iki kez mağdur duruma düşüyoruz. Hem o cihazla zarar ediyoruz hem de mağdur oluyoruz. Tamire gelmiş cihazlar var ve o gün götürülen cihazlar arasında telefon satmayan, tamirci olan arkadaşlarımızın tamire gelen cihazları alındı. Eskiden öyle değildi, gelip imal numarasına bakıyorlardı, kayıtlı olanı bırakıyor, kayıtsız olanı alıyorlardı.” diye konuştu.
“Biz çocuklarımızın ekmeğinin peşinde olan insanlarız”
Kendilerine iş sahalarının açılması takdirde yaptıkları işi bırakacaklarını vurgulayan Demirhan, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer bu şeyleri satmayın diyorlarsa tamam, bize bir iş versinler, biz satmayacağız veya bu cihazları Batman’a sokanları götürsünler. Binlerce cihaz madem Batman’a geliyorsa, emniyet bunu görmüyorsa, gelip de acısını bizden çıkarmak istiyorsa, diyecek bir şeyimiz yok. Benim 10 tane telefonuma göz dikiyorlar. Biz terör örgütü değiliz. Biz çocuklarımızın ekmeğinin peşinde olan insanlarız. 15 Temmuz’daki videolara bakın, burada olan esnaf hepsi 15 Temmuz’da sabaha kadar orada yatan insanlardır, biz dağdan gelmemişiz, biz FETÖ’cü de değiliz, kimseyi kandırıp dolandırmamışız, ekmeğimizin peşindeyiz. Şu an mağduruz, arkadaşlarımızın bırakılmasını istiyoruz. Tamire gelen cihazların iade edilmesi istiyoruz. Yoksa cihaz sahipleri ile esnaf arasında kavga çıkacak.”
Adliyeye sevk edilen iki esnafın Cumhuriyet Savcılığına verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldığı, bir esnafın ise hâlâ gözaltında olduğu öğrenildi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok