Esnaftan ‘enflasyonla mücadeleye’ destek
Batman’da halıcıdan mobilyacıya, zücaciyeden kırtasiyeye esnaf, “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı”na destek vermek amacıyla indirime gitti. Dolara ve Trump’a inat eski fiyata satış yaptıklarını ve tüm indirimler dışında yüzde 10 daha indirim uyguladıklarını belirten esnaf, kampanyaya tüm işletmelerin destek vermesini istedi.
Batman’da esnaf, “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı”na sahip çıktı. Kentte, halıcıdan mobilyacıya, zücaciyeden kırtasiyeye birçok esnaf, mevcut indirimlerine ek olarak yüzde 10 daha indirime gitti. Esnaf, duyuruyu da iş yerlerine astığı pankartlarla yaptı. Dolardan dolayı yüksek zamların geldiğini anlatan halı işletmecisi Harun İpekyüz, “Biz o zaman da, ‘dolara ve Trump’a inat eski fiyatlarla satış yapıyoruz’ diye kampanya başlatmıştık. Bu ayda enflasyonla topyekun mücadele kampanyası başladığı için bu mücadeleye destek çıkarak enflasyonla mücadele kampanyası başlattık. Bütün ürünlere normal indirimler dışında ilave olarak yüzde 10 daha indirim yapıyoruz. Enflasyonla bir nebze de olsa katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize” dedi.
“Mobilyacılar olarak destekliyoruz”
Hareketliliğin artması için devlete destek olduklarını söyleyen mobilyacı Talha Gucin, “Fiyatlarımızı yüzde 10 indirdik ama biz bundan daha fazlasını yapıyoruz. Tüketicilerin alım güçlerini göz önünde bulundurarak onlara bu ortam da alışveriş ihtiyaçlarını karşılamada çok büyük destekler sağlıyoruz. Bunu yaparken hem kendimiz açısından hem de devletimiz açısından bir hareketliliği oluşturmak enflasyona karşı mücadele vererek içinde bulunduğumuz kriz durumunu daha hızlı bir şekilde atlatmak adına bunları sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Mobilyacılar olarak bunu destekliyoruz” diye konuştu.
“Elimizi taşın altına koyuyoruz”
Az kazandıklarını dile getiren kırtasiyeci Sidar Savgın, “Türkiye’de yaşanılan bu dolar krizinden dolayı biz zaten kendi ürünlerimiz de yüzde 20 indirim yapmıştık. Şimdi ise enflasyonla mücadele ile tüm ürünlerimiz de yüzde 10’luk ekstra bir indirim yapıyoruz. Bazen az kazanıyoruz, hatta zararına da satış yapıyoruz ama sırf milletimiz için bizde elimizi taşın altına koyuyoruz. Tüm Türkiye genelinde bu kampanya devam ettiği sürece halkımız için iyi olacaktır” ifadelerinde bulundu.
“Türkiye için iyi olacak”
Müşteri Sevda Elgay ise, “Bütün esnafların böyle bir kampanya yapmasını istiyoruz. Bu kampanya Türkiye için çok iyi olacak. Tüm esnaf bu kampanya ile el ele vererek Türkiye’deki krizi ortadan kaldırabilirler” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok