Para yutan çocuk ölümden döndü
Batman merkez Hürriyet Mahallesi'ndeki evlerinde oyun oynayan 5 yaşındaki Hayrulnisa Bademci isimli çocuk, oynadığı sırada 25 kuruş parayı ağzına koydu. Ağzındaki para nefes borusuna kaçan minik Hayrulnisa hastanelik oldu.
Edinilen bilgiye göre, oyun oynadığı sırada metal para yutan Hayrulnisa, ailesi tarafından aile sağlık merkezine, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine ve özel bir hastanenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Ailenin iddiasına göre, minik Hayrulnisa nefes borusundaki metal paradan dolayı rahat nefes alamadığı sırada ambulansla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı. Burada nefes borusunda metal paranın olduğu ve herhangi bir müdahalenin yapılamayacağından dolayı özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak özel hastanede müdahale öncesi ailenin 600 TL ödemesi gerektiğini belirtti. Hastane yetkilileri 'para ödenmeden müdahalenin yapılmayacağını' söyleyerek bir skandala imza atıldı. Nefes almakta zorluk çeken minik kız Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Yaşananlara tepki gösteren Hayrulnisa'nın ninesi Türkiye Bademci, "Çocuğumuzu tedavi için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdük. Buradan özel bir hastaneye sev edildik. Tedavi için 600 TL para istendi. Üzerimizde paranın olmadığını söyledik. Torunumun ölüm tehlikesi olduğu halde müdahale edilmedi. Devlet hastanesine kaldırıldık. Burada yapılan müdahale ile metal para midesine indirildi ve elhamdülillah durumu şimdi iyidir." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
- 02İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 03BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 04NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 05İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 06VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 07GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 08SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
- 09BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KADINLARA ANLAMLI ZİYARET
- 1127 YILLIK FİRAR JASAT TAKİBİYLE SONA ERDİ
- 12AMATEM’İN ÇİVİ ÇAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 13“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
- 14BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN 400 KİŞİLİK İFTAR PROGRAMI
- 15Batman’da Doğayla Buluşan Gönüllü Topluluk: BATMAN Hiking Club




Henüz Yorum yok