Batman’da 155 bin kişi aşılandı
Batman’da aşı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu, 220 bin doz aşının yapıldığını aktardı.
Aşı çalışmalarının titizlikle devam ettiğine işaret eden Pamukçu, "İlimiz genelinde 155 bin kişi aşılanmış olup, toplamda ise 220 bin doz aşı yapılmıştır. Ayrıca, Batman’da başlatmış olduğumuz aşı seferberliğinde her gün 150 mobil ekip sahaya çıkarak, her evin kapısını çalmakta ve açılan her kapıda ev sakinlerini aşıya davet etmekteyiz. Aşılarını yaptırmak isteyen vatandaşların aşıları anında uygulanırken, aşı hususunda çekimser olan vatandaşlarımızı da detaylı bir şekilde bilgilendirerek aşıları yapılmaktadır.” dedi.
Aşı olanlarda hastaneye yatış oranlarında ciddi bir azalmanın tespit edildiğini vurgulayan Pamukçu şöyle devam etti:
“Ayrıca kamu, özel hastaneler ve aile sağlığı merkezlerimizde bulunan aşı noktalarımızda da aşılama çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir. Bilinmelidir ki, Covid-19 ile mücadelemizde aşılamanın büyük faydalarını görmekteyiz. Aşı olan vatandaşlarımızın hastaneye yatış oranlarında ciddi bir azalma tespit edilmiştir. Bunu nedenle uzun vadede rahat bir nefes alabilmek için çekirdek aileden başlayıp, tüm sevdiklerimizi aşı olmaya sevk edelim.”
“Kurban Bayramı kritik virajımız”
Kurban Bayramı’nın yaklaştığını, bayramla birlikte vaka sayısının artabileceğinden endişe duyduğunu belirten Pamukçu, “Gelenek ve göreneklerimiz bizleri birbirimize daha çok yakınlaştırdığından dolayı, bu durumun vaka sayılarında da artışa neden olabileceği endişesi taşımaktayız. Bayram hareketliliğinin bizim için en kritik viraj olduğunu unutmamalıyız. Tedbirlere uymaz ve aşımızı olmazsak, telafisi güç günlerle karşılaşabiliriz. Normale dönmek için en önemli adım aşı olmaktır. Bu sebeple bayram öncesi daha fazla aşılama yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız aşıya karşı daha çok duyarlı olmaları bir an önce aşılarını yaptırmalarıdır. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak adına lütfen aşımızı yapalım. Yapalım ki, sevdiklerimizle nice mutlu bayramlar yaşayalım.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 02Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 03Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 04Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 05DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 06HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 07BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 08Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 09HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 11ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 12BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 1342 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 1440 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 15“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”




Henüz Yorum yok