Kaygusuz: Mücadele ederek gasp edilen haklarımızı geri alacağız
Kaygusuz: Mücadele ederek gasp edilen haklarımızı geri alacağız
TÜPRAŞ'ta Yüksek Hakem Kurumu'nun işverenden yana kararıyla haklarının gasp edildiğini belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, "Mücadele ederek direneceğiz ve haklarımızı geri alacağız" dedi.
Koç Holding’e bağlı TÜPRAŞ’ta, Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası (KİPLAS) ile Petrol-İş Sendikası arasında 4 bin 300 kişiyi kapsayan ve uyuşmazlıkla sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci, Yüksek Hakem Kurulu (YHK) tarafından 1 Temmuz'da karara bağlandı. 18 Ocak'ta başlayan görüşmelerde yapılan 16 oturumda 80 maddeden 70'inde anlaşma sağlanırken, YHK, işveren lehine karar verdi. İşçilerin 40 yıllık mücadelesine yönelik YHK'nin işveren tarafında durduğunu belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, haklarını alabilmek için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
'HAKLARIMIZ GASP EDİLDİ'
Altı ay boyunca TİS müzakerelerinin dışında bir mücadelenin öne çıktığına dikkat çeken Kaygusuz, 40 yıllık Petrol-İş üyesi işçilerinin mücadele deneyimleriyle hareket ettiklerini vurguladı. Kaygusuz, "6 ay boyunca geçmişten gelen hakları elimizden almak isteyenlere karşı direndik. Son ana kadar da mücadeleden geri durmadık fakat YHK eli ile haklarımız gasp edildi" dedi.
‘HAKLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ’
Üç yıla yayılacak bir sürecin başlandığını da belirten Kaygusuz, "Netiz, biriz mücadele ederek direneceğiz ve haklarımızı geri alacağız. Bizim kazancımız yasağa rağmen direndik, teslim olmadık, bu işçi sınıfı için kazançtır" dedi. Kaygusuz, TÜPRAŞ işçilerinin bulunduğu kentlerdeki şubeleri ve sendika genel merkezinin yapacağı toplantı ile bundan sonra düzenleyecekleri eylem ve etkinlikleri kararlaştıracaklarını söyledi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 02DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 03KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 04122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 05KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”
- 06“DOĞRU HABERCİLİK DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”
- 07“İLKELİ HABERCİLİK TOPLUMUN GÜVENCESİDİR”
- 08O BULVAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR
- 09ANALİG ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN ZİRVEDE
- 10PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 11BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 12HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 13“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 1429 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 15BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok