Pandemi psikososyal destek birimleri hizmette
Coronavirus ile mücadele sürecinde vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek için oluşturulan Pandemi Psikososyal Destek Birimleri hizmet vermeye başladı.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Coronavirus ile mücadele sürecinde vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek ve psikolojik destek sağlamak amacıyla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Pınarbaşı Sağlıklı Hayat Merkezi, 19 Mayıs Sağlıklı Hayat Merkezi ile Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde Psikososyal Destek Birimleri oluşturuldu. Psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimci alanlarında uzman sağlık çalışanı görevlendirilmiş olup, her gün mesai saatleri (08.00-17.00) arasında hizmet verilecektir." dedi.
Birimin pandemi boyunca hizmet vermeye devam edeceğini belirten Pamukçu, "Psikososyal Destek Birimlerimizde; salgın hastalık sürecinde ortaya çıkabilecek olası psikolojik tepkiler, pandemi sürecindeki belirsizlik, karantinanın getirdiği yalnızlık hissi, kendinizi iyi hissetmek için neler yapabileceğiniz, çocuğunuza virüsü nasıl anlatacağınız, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamada güçlük, karar verememe, olumsuz düşüncelere odaklanma gibi endişe yaşayanlara psikolojik ve sosyal destek hizmeti verilmektedir. Sosyal çalışmacılar ile çocuk gelişimciler tarafından ayrıca pandemi sürecinde başta gebeler olmak üzere, engelli, yaşlı bakıma muhtaç çocuğu olan bireylerin sorunlarına yönelik psikososyal destek hizmeti de sunulmaktadır. Destek talebinde bulunan vatandaşlarımız, 0488 221 02 95/212 85 79/213 62 04 /231 44 79 ve 530 148 61 46 iletişim numaralarından danışmanlık hizmeti alabilirler. Bir telefon kadar yakınınızda olan Psikososyal Destek Ekiplerimiz pandemi boyunca hizmet vermeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 02VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 03TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 04İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
- 05Babaeski Görkey İlçe Halk Kütüphanesinden devir alınmıştır.
- 06Şansi, Beşiri’de Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 07Bayram Öncesi Berber ve Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak
- 08VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 09VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 10BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 11FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 12BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 13SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 14Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 15Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek




Henüz Yorum yok