“Siyasetteki kargaşa altın fiyatlarını yükseltti”
Batmanlı kuyumcular altın fiyatlarının yükselmesinin sebebini dış siyasetteki belirsizlik ve iç siyasetteki kargaşaya bağlıyor.
Altın fiyatının gündelik hatta anlık değişebildiğini söyleyen Batmanlı kuyumcu esnaflardan İdris Ulutaş, "Bugün kağıt has fiyatımız 24 ayar külçe 130 bin 50 kuruş, 22 ayar 124 lira, Cumhuriyet altın fiyatı 895 lira, tam altın 875 lira, yarım altın 440 lira ve çeyrek altın 220 lira çıvarında seyrediyor. Altın fiyatları günlük hatta saatlik değişebiliyor. Gün içerisinde yaşanan olumsuz vakalarda altın fiyatları değişiyor. Altın fiyatlarının belli bir oranı yok. Diyarbakır'daki patlama altın fiyatlarını 5 lira etkiledi." ifadelerini kullandı.
Altın fiyatlarının çok yüksek olduğuna dikkat çeken kuyumcu Mehmet Can Tunç da, "Millet yastık altındaki bütün altınları da sattığı ve geri dönüşüm olmadığı için piyasada bir nakit sıkıntısı var. Dış siyasetteki belirsizlik ve iç siyasetteki kargaşa ons fiyatlarını yükseltti. Aynı şekilde dolar fiyatlarının da arması nedeniyle altın uçtu. Bu yüzden satış olmayınca da piyasada nakit sıkıntısı var."dedi.
Vatandaşlar kuyumcu yerine banklara altın yatırıyor
Son zamanlardaki kargaşalardan dolayı kuyumculara emanet altın bırakılmadığını belirten Tunç, "Her vatandaş kendi çıkarını düşündüğü için elindeki altınları riske atmıyor. Altın sahipleri yüzümüze direk 'Yarın öbür gün bir iç kargaşa ve savaş çıksa ben seni nerede bulurum? Ben altınlarımı bankaya bırakır, İstanbul'da alırım' diyorlar. Bölgede bir gerginlik olduğu zaman altını temin edememe korkusuyla büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Vatandaşlar haklı olarak altınlarını ya elinde tutuyor, ya da bankalara yatırıyor. Olası bir durumda bir kuyumcuyu bulamama korkusu var. Herkes kendi can derdine düştüğünden piyasada emanet altınlar yok." diye konuştu.
"Eskiye nazaran kuyumculara rağbet yok"
Yükselen fiyatlar yüzünden altın yerine alternatif hediyeler düşünüldüğünü ifade eden Tunç son olarak şunları kaydetti:
"Eskiden millet eşine, nişanlısına hediye olarak altın alıyordu. Altın fiyatları yükselince altın yerine başka alternatifler düşünülmeye başlandı. Bunun dışında erkeklerin arada bir eşlerine aldığı altınlar da pek görünmemeye başladı. Altın fiyatlarından dolayı herkes ev ekonomisini düşünüyor. Bu yüzden satışlar pek olmuyor. Nakit sıkıntısının başlıca sebebi de dönüşüm olmadığındandır. Eskiye nazaran kuyumculara kesinlikle rağbet yok."
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 02VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 03TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 04İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
- 05BATMAN’DAN DİREKT ŞEVVAL UMRESİ UÇUŞU
- 06Şansi, Beşiri’de Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 07Bayram Öncesi Berber ve Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak
- 08VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 09VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 10BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 11FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 12BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 13SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 14Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 15Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek




Henüz Yorum yok